Cum să scapi de excesul de lichid din organism: 6 sfaturi pentru a combate edemul.

Corpul uman este 60-70% apă. Aproape două treimi din apă este stocată în interiorul celulelor, restul – în spaţiul intercelular. Anume din cauza creşterii volumului de lichid în acest spaţiu se formează umflăturile…

Dacă sunteţi familiarizaţi cu această problemă, vă recomandăm să consultaţi medicul, deoarece tratamenul depinde de cauze. Iar acestea sunt numeroase! Începând cu bolile venelor, rinichilor, glandei tiroide şi terminând cu mâncatul în exces pe timp de noapte – toate acestea pot cauza edemul.

Pentru a scăpa de edem, este recomandabil să urmaţi aceste recomandări…

отечность ног

COMBATEREA EDEMULUI

1. Începeţi cu alimentaţia

În primul rând, ar trebui să excludeţi sarea şi glucidele rafinate sau, cel puţin, să reduceţi consumul. De asemenea, este de dorit să uitaţi de mâncarea condimentată şi de gustările de seară. Nu e bine să mâncaţi înainte de somn!

2. Nu uitaţi de vitamine şi minerale

Edemul este un semnal că organismul are nevoie de mai multe fructe proaspete, legume şi verdeţuri. Nu neglijaţi produsele bogate în potasiu şi magneziu.

3. Mai multă mişcare!

Modul sedentar de viaţă n-a fost niciodată benefic. Încercaţi să mergeţi mai mult, să faceţi exerciţii dimineaţa. Activitatea fizică „stoarce” excesul de apă din organism.

4. Edemul nu este un motiv de a renunţa la apă

Toată lumea ştie despre necesitatea de a bea cel puţin 2 litri de apă pe zi. Doar că acest lucru trebuie făcut pe parcursul întregii zile, ci nu înainte de culcare. În plus, persoanele cu insuficienţă cardiacă şi cu probleme renale, ar trebui să consulte medicul în privinţa regimului de băut.

5. Somnul nu este pentru cei slabi!

Nu veţi arăta bine şi nu veţi fi veseli, dacă nu veţi dormi suficient în mod constant.

6. Răsfăţaţi-vă cu masaj

În cazul prezenţei edemelor pe faţă, este recomandat un drenaj limfatic Zogan. Dar numai mâinile unui specialist va ajuta la soluţionarea acestei probleme, auto-masajul în acest caz este periculor.

Urmând aceste recomandări simple, veţi uita de această problemă neplăcută.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment