Cum să te tratezi de mușcătura capușei, vezi cât e de simplu

Începând cu luna mai și până în august-septembrie este sezonul căpușelor. Ele adesea se prind de iarba înaltă, de arbuști, tufișuri sau crengile joase ale copacilor.

Dacă vrio căpușă s-a prins de pielea corpului tău nu intra în panică. Căpușele descoperite trebuie îndepărtate imediat pentru a preveni o posibila infecție. Dacă va sta prinsă de vasul de sânge mai mult de 24 de ore, aceasta poate transmite Lyme.

Pentru a descleșta căpușa și a o scoate, aplică pe ea o substanță grasă (cremă, unt, untură) și ea va ieși singură. Ulterior, administrează antibiotici și problema s-a rezolvat.

Este foarte important ca să nu rămână capul căpușei în interior.

Pentru copii tratamentul ideal ar fi administrarea antibioticului amoxicilina în primele 4 ore după înțepătură. Pentru adulți se recomandă administrarea a 2 pastile de doxiciclină dintr-o singură dată și asta-i tot, nu mai este nevoie să mergi la medicul infecționist.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info