Cura cu miez de nucă face minuni! Iată motivele pentru care ar trebui s-o urmaţi în fiecare toamnă

Toamna este recomandată cura cu nuci, acestea fiind atât delicioase, cât şi sănătoase.

Mulţi însă evită să includă în dieta zilnică nucile, pentru că ar îngrăşa. Totuşi, deşi au o valoare calorică mai mare decât carnea, sunt mai uşor digerabile. În plus, grăsimile nesaturate din nuci reduc colesterolul.

walnuts-keep-brain-sharp

Cura cu nuci

Zilnic, se consumă miezul a 10 nuci, timp de o lună.

Este recomandat ca miezul să fie hidratat. Se înmoaie în apă de izvor, se lasă timp de câteva ore, apoi se curăţă de pieliţă. După ce aţi mâncat 10 nuci, beţi un pahar de suc proaspăt de fructe sau legume. Puteţi amesteca miezul nucilor cu sucul într-un blender, până la omogenizare. Se consumă imediat.

Menţine sănătatea inimii

Antioxidanţii din miezul de nucă reglează nivelul colesterolului în sânge şi tensiunea arterială. Dacă sunt consumate regulat, nucile previn deteriorarea vaselor sanguine. Datorită conţinutului bogat de vitamina E, nucile reduc riscul unui atac de cord. În plus, acestea asigură flexibilitatea arterelor, menţin inima sănătoasă şi previn atacul vascular cerebral.

Previne apariţia diabetului

Nucile sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la buna funcţionare a intestinelor, reduc nivelul colesterolului şi reglează nivelul glicemiei, prevenind apariţia diabetului zaharat de timp II. Întrucât conţin puţine glucide, nucile sunt recomandate diabeticilor, înlocuind carnea.

Îmbunătăţeşte memoria

Nucile conţin substanţe active, benefice pentru vasele ce irigă creierul, care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi capacităţii de concentrare. De asemenea, cura cu nuci este foarte benefică şi în cazul bolilor mintale.

Distruge paraziţii intestinali

Miezul de nucă are proprietăţi vermifuge, combătând paraziţii intestinali.

Tratează problemele cu glanda tiroidă

Întrucât sunt bogate în iod, nucile sunt recomandate persoanelor ce suferă de afecţiuni tiroidiene.

Ajută la pierderea în greutate

Miezul de nucă are un conţinut sporit de fibre alimentare, grăsimi sănătoase şi proteine, asigurând senzaţia de saţietate şi, prin urmare, reducând tendinţa de a mânca mai mult.

Are efecte benefice în cazul infertilităţii masculine

Datorită conţinutului bogat de vitamina E, seleniu şi zinc, nucile sunt recomandate în cazul infertilităţii masculine şi impotenţei.

Previne constipaţia

Nucile sunt eficiente pentru tranzitul intestinal şi menţinerea sănătăţii sistemului digestiv.

Previne apariţia osteoporozei

Întrucât au un conţinut bogat de proteine, nucile menţin sănătatea oaselor, muşchilor, pielii şi celulelor şi, prin urmare ajută la prevenirea osteoporozei.

Precauţii

Nucile trebuie consumate cu moderaţie de cei ce suferă de hepatită, astm şi anemie.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa:thehealthsite.com, mercola.com