Curăţarea fierului de călcat într-un mod foarte simplu! Fierul tău de călcat va străluci de curăţenie

Dacă fierul de călcat este murdar, călcatul se transformă într-un chin. Petele care apar brusc, hainele deteriorate, mirosul neplăcut… Nu ai nevoie de aceste probleme.

Urmează aceste două sfaturi şi curăţă minuţios fierul de călcat. Aceste lucru este simplu de făcut. Alege metoda care-ţi place şi purcede!

CURĂŢAREA FIERULUI DE CĂLCAT

Utilizarea sării pentru a curăţa talpa fierului

1. Pune pe masa de călcat o cârpă de bumbac sau un prosop de hârtie.

полотенце

2. Presară pe cârpă o lingură de sare grunjoasă. Metodă funcţionează mai bine cu sare de mare.

соль

3. Încălzeşte fierul la temperatura maximă, opreşte complet aburul.

утюг

4. Calcă prosopul presărat cu sare, fără a apăsa puternic. Astfel reziduurile se vor lipi de sare, treptat suprafaţa fierului de călcat va fi de o curăţenie sclipitoare.

утюг

UTILIZAREA SĂRII ŞI OŢETULUI PENTRU CURĂŢAREA FIERULUI DE CĂLCAT

1. Amestecă într-o cratiţă oţet şi sare în proporţii egale şi pune amestecul la foc mediu, până când sarea se dizolvă complet. Oţetul nu trebuie să fiarbă.

чистка утюга

2. Lasă amestecul să se răcească, ca să nu-ţi frigă degetele. Utilizând această metodă, este mai bine să-ţi protejezi mâinile de oţet cu mănuşi de cauciuc. Cu o cârpă veche, şterge uşor suprafaţa tălpii fierului. În caz de necesitate, poţi utiliza o perie pentru îndepărtarea petelor dificile.

кастрюля

3. Peria trebuie să fie moale, nu utiliza perii de metal, care pot zgârâia suprafaţa, ce va face călcatul mai dificil.

чистка утюга

4. După curăţarea cu o cârpă înmuiată în oţet, şterge suprafaţa, înlăturând resturile de soluţie. După aceea, conectează fierul şi calcă cârpa veche pentru curăţare definitivă.

утюг

UTILIZAREA AGENŢILOR DE CURĂŢARE

1. Elimină complet apa din fierul de călcat.

чистка утюга

2. Conectează fierul, setează-l pe modul pentru bumbac.

чистка утюга

3. Ia o pânză groasă de bumbac, pune-o pe masa de călcat şi pune pe ea soluţie de curăţat în cantitatea care e indicată în instrucţiunile fierului de călcat. Soluţiile de curăţare pot fi diferite: unele din ele pot fi aplicate pe material, altele – direct pe talpa fierului.

чистка утюга

4. Calcă ţesătura cu mişcări circulare, aplicând pe ea agentul de curăţare. Opreşte fierul de călcat şi lasă-l să se răcească. Verifică dacă sunt curate găurile pentru abur şi talpa în întregime şi, în caz de necesitate, înlătură resturile de murdărie şi cele de detergent.

чистка утюга

CUM SE CURĂŢĂ GĂURILE DE PE TALPA FIERULUI DE CĂLCAT

1. Pentru curăţarea orificiilor pentru abur, trebuie să înmoi un beţişor de bumbac în oţet şi să cureţi fiecare gaură.

чистка утюга

чистка утюга

2. Astfel se înlătură murdăria care împiedică parul să iasă.

чистка утюга

ALTE METODE DE CURĂŢARE A TĂLPII FIERULUI

Una dintre cele mai populare metode de curăţare este bicarbonatul de sodiu. Amestecă soda cu apă, până obţii o consistenţă sub formă de pastă. Aplică această soluţie pe o cârpă, după care şterge talpa fierului. După curăţare, înlătură resturile de bicarbonat cu o cârpă curată.

Se toarnă în rezervorul fierului de călcat apă distilată şi oţet în proporţii egale. Apoi trebuie să încălzeşti fierul şi să porniţi aburul. Apoi, timp de câteva minute, trebuie să calci orice stofă de bumbac. După asta, elimină amestecul din rezervor şi şterge talpa cu un prosop curat.

чистка утюга

Pasta de dinţi poate fi, de asemenea, utilizată pentru curăţarea suprafeţei tălpii. Aplică o cantitate mică pe suprafaţă, ungând în special porţiunile problematice. Apoi, şterge pasta cu o cârpă curată. Include fierul, lasă-l să se încălzească şi calcă o pânză veche. Asta e tot!

чистка утюга

 

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment