Cyclama – planta ce creează energie pozitivă în casa ta

Ştiai că poţi avea mereu energie pozitivă la tine în casă cu ajutorul unei singure plante? Această plantă minune este Cyclama. Este o plantă originară din ţările mediteraniene, cunoscută încă din anii 300 î.Hr. datorită proprietăţilor sale curative. Este populară în pieţe, florării şi case pentru florile sale deosebit de frumoase de culoare alb, roşu şi violet ce pot înflori până la 3-4 ani.

Efectele tămăduitoare ale plantei

Pe lângă faptul că florile de Cyclama au rol decorativ, specialiştii susţin că florile de formă circulară eliberează energie pozitivă, creând în casă o atmosferă relaxantă, plăcută şi odihnitoare.

Cercetătorii recunosc puterea tămăduitoare a plantei: florile de Cyclama au un conţinut bogat în saponine care neutralizează acţiunea radicalilor liberi, prevenind cancerul şi, în general, bolile degenerative.

Florile albe şi violete de Cyclama sunt utilizate pentru tratarea bolilor de ficat, respiratorii, a reumatismelor, a gutelor şi nevralgiilor. Extrasele din plantă stabilizează sistemul hormonal, ajută în tratarea infertilităţii, reglează tulburările ciclului menstrual, cresc libidoul şi potenţa.

Reguli de îngrijire

Floarea nu iubeşte lumina directă, dar are nevoie de multă lumină. Planta are rădăcini foarte subţiri care pot putrezi dacă stau în umeditate excesivă de aceea solul trebuie să fie cât mai drenabil posibil.

Pe timp de primăvară-vară, planta se pune într-un loc ferit de soare şi cât mai răcoros, se udă mai rar şi lângă bulb. Iar pe timp de toamnă-iarnă, planta se udă prin farfuria ghiveciului (se toarnă apă în farfurie, apoi se pune ghiveciul şi se lasă maxim jumătate de oră).

În timpul zilei temperatura nu trebuie să depăşească 20 grade Celsius, iar noaptea 10 grade. Imediat după ce planta încetează să mai înflorească şi frunzele se usucă, se recomandă să reduceţi udatul. Cyclama trebuie ferită de calorifer, pentru a nu se ofeli.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: www.haven-for-houseplants.comwww.davidwolfe.com