Dacă ai peste 40 de ani și nu știi cum să slăbești, acest articol este pentru tine!

După 40 de ani organismul femeii începe să funcționeze diferit decât până la această vârstă. Totodată crește brusc riscul apariției multor boli și afecțiuni așa cum ar fi diabetul, bolile de inimă, artrita și obezitatea.

De multe ori aceste boli au drept cauză schimbările hormonale din organismul feminin și schimbarea modului de viață, care devine de obicei mult mai puțin activ. În aceste condiții se cere să ne adaptăm organismul la schimbările survenite astfel încât să rămânem sănătoase și cu o greutate normală a corpului. Din fericire, aceasta nu este greu de făcut dacă ținem cont de următoarele sfaturi foarte simple:

1. Dieta trebuie să fie mai mult axată pe proteine. De ce? Pentru că proteinele se transformă în energie, astfel încât nu mai suntem expuși riscului să devenim supra-ponderali. În schimb carbohidrații (făinoasele și alimentele care conțin amidon) trec ușor în grăsime, de aceea trebuie evitați sau chiar excluși din dietă.

2. Se înțelege de la sine că nu trebuie să mâncăm gras. Dacă nu vom mânca gras o lună, vom observa că după aceasta nici nu vom avea poftă de gras sau chiar vom simți o repulsie puternică față de produsele grase.

3. Trebuie eliminate din dietă produsele care conțin mult colesterol.

4. Cât mai multă mișcare! Mișcarea este garantul sănătății, frumuseții și tinereții. Nicio femeie sănătoasă și frumoasă nu și-a meritat sănătatea și frumusețea stând pe fotoliu sau scaun toată ziua!

5. Punem în alimentație accent pe legume, care pot fi gătite în orice mod sau consumate proaspete.

6. Niciodată nu trebuie să recurgem la cure de slăbire drastice care presupun înfometare și regim strict, deoarece rezultatul va fi de scurtă durată și vom rămâne doar cu dezamăgiri.

7. Cina este o masă cheie pentru sănătate și slăbit. La cină trebuie consumate doar alimente ușoare, cum ar fi fructele sau legumele.

8. Trebuie să renunțăm la mâncările condimentate. Acestea sporesc pofta de mâncare și setea, astfel încât indirect contribuie la acumularea kilogramelor în plus.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: eatthis.com