Dacă ai probleme cu unghiile, coșuri și dureri de cap, ești obligată să citești ASTA!

Cel mai des problemele de sănătate sunt cauzate nu de excesul unor substanțe și elemente în corpul nostru, ci de deficitul sau lipsa lor.

În acest articol îți vom spune lipsa cărei substanțe ne cauzează diferite boli:

1. Acnee – această afecțiune apare când organismul duce lipsă de zinc. În astfel de cazuri, se mănâncă multe migdale, semințe de dovleac, spanac și alune.

4481b44871

2. Durerile de cap – sunt cauzate de deficitul de magneziu. Consumați regulat varză sau banane.

3. Crampele musculare și ele la rândul lor sunt cauzate de lipsa de magneziu în corp. Pe lângă consumul de banane și varză, puteți face băi cu sare Epsom.

4. Păr uscat și unghii crăpate – semn că organismul are nevoie de vitamina B7. Aceasta poate fi găsită în brânză, drojdie și arahide.

5. Căderea părului – o dovadă că duceți lipsă de fier. Legumele proaspete și carnea roșie vă pot ajuta mult.

6. Bășici albe la încheieturi sau pe degete – semn că aveți nevoie de acizi grași esențiali. Consumați ulei de pește, fructe de mare și nuci.

7. Piele uscată – dovadă că organismul suferă de deshidratare. Faceți mai multă mișcare și beți multă apă. În paralel, folosiți creme hidratante.

8. Oboseală – oboseală de cele mai multe ori e cauzată nu de un efort continuu, ci de lipsa lui! Asta înseamnă că trebuie să te miști mai mult și să faci exerciții regulat!

9. Vedere slabă – poate avea cauze complexe, însă indiferent de acestea, sportul și consumul de fructe și legume proaspete vor ajuta mult!

10. Flatulența – semn că stomacul nu face față alimentelor. Semn că trebuie să mâncați mai multe legume sau pur și simplu mai puțin.

Distribuie și prietenilor tăi acest material util!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthycaregroup.com