Dacă coșurile apar din senin, acestea pot ascunde probleme grave de sănătate!

Coșurile de cele mai multe ori sunt o problemă pur estetică. Ele apar aproape la toată lumea în decursul vieții, mai ales la etapa de trecere de la pubertate la maturitate. Anume în această perioadă de timp au loc importante schimbări de ordin hormonal în organism, care generează un exces de sebum care cauzează la rândul său inflamații și infecții la nivel de piele, adică coșuri.

Însă dacă pentru tineri coșurile sunt o normalitate care nu poartă în sine niciun pericol, la oamenii maturi apariția coșurilor poate trăda probleme de sănătate. De asemenea, este relevantă zona în care aceste coșuri apar.

Iată ce boli pot sta în spatele apariției coșurile la maturi:

Acneea pe frunte – poate fi vorba de probleme digestive. Încearcă să nu mănânci un timp gras și pune accent pe legume. Așa acneea ar trebuie să dispară.

Acneea pe pomeți – poate trăda anumite boli ale sistemului respirator.

Coșuri pe nas – încearcă să consumi mai multă vitamina B și să reduci colesterolul rău.

Coșuri pe maxilare – sunt cauzate de schimbări hormonale, generate la rândul lor de stres.

Coșuri pe bărbie – este posibil ca aceste coșuri să trădeze probleme de digestie. Încearcă să consumi mai multe fibre pentru a avea o digestie mai bună.

Coșuri pe gât – pot fi cauzate de o infecție în organism. În acest caz trebuie să vizitezi neapărat medicul.

Coșurile pe urechi – este posibil să fie cauzate de toxinele din rinichi. Nu consuma un timp alcool și cafea pentru a vedea dacă dispar. Dacă nu dispar, este cazul să faci o vizită la doctor.

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: thebeautygypsy.com