Dacă lupți cu stresul și depresia, aceste 3 plante îți vor fi de mare ajutor!

Dacă întrebi pe cineva dacă se simte stresat și acesta îți spune că nu, cel mai probabil această persoană te minte nu doar pe tine, dar și pe sine însuși. Trăim în secolul 21 care este cel mai rapid secol din istorie. Totul în jurul nostru se mișcă și se rotește și chiar dacă nu simțim asta, stresul pune stăpânire pe noi și devine o stare normală. Mai ales aceasta este valabil pentru cei care locuiesc în orașe.

Și pentru că un stres conștientizat sau nu poate trece destul de simplu în depresie, ne-am gândit să-ți propunem câteva plante pe care trebuie să le consumi periodic pentru a fi mereu calm și bine dispus.

Iată care sunt aceste plante:

Busuiocul – consumat sub formă de tinctură, busuiocul funcționează în mod direct reducând nivelul hormonului stresului (adică a cortizolului) în sânge. Totodată această plantă ne calmează în mod indirect, pentru că mirosul de busuioc ni se asociază cu biserica și sfințenia.

Sunătoarea – este indicat să beai cei de sunătoare de 3 ori pe săptămână, mai ales seara, pentru că astfel nu doar vei elimina stresul, dar vei avea și un somn mai sănătos și odihnitor. De asemenea, poți bea ceai de sunătoare de fiecare dată când trebuie să treci printr-o situație care îți solicită nervii.

Ienupărul – fructele de ienupăr au proprietăți puternice calmante și pot combate chiar și depresiile severe. Le poți consuma proaspete, uscate, sub formă de ceai sau tinctură. Efectul de fiecare dată va fi același.

Nu lăsa stresul și depresia să pună stăpânire pe tine!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: priroda-znaet.ru