Dacă mănânci 2 ouă pe zi, iată ce se întâmplă cu corpul tău!

Consumul de ouă este de obicei criticat de nutriționiști, cu toate acestea în ultimul timp are loc fenomenul de ”reabilitare” a folosirii ouălor în alimentație.

Dar datorită la ce ouăle au început să-și recapete reputația de alimente utile sănătății? În cele ce urmează redacția sanatosi.info vă dezvăluie beneficiile acestui produs animalier asupra organismului nostru.

egss

Ouăle abundă în nutrienți – ouăle conțin multă tiamină, ribloflavină, acid folic, fosfor, fier, magneziu, seleniu. De asemenea în ouă se mai găsește vitamina B12, B2 și B6.

Ouăle conțin colesterol bun – este vorba despre colesterolul HDL, care nu doar că nu este primejdios, ci este chiar util sănătății, deoarece cu ajutorul lui în organism se produce vitamina D, testosteronul, estrogenul și alți hormoni. Totuși ouăle nu ar trebui consumate de persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare.

Ouăle sunt bogate în colină – această substanță care să găsește în ou fortifică sistemul nervos uman și mărește capacitatea de memorare a informației. De asemenea această substanță previne apariția bolii Alzheimer.

Ouăle sunt de folos ochilor – astfel ouăle conțin zeaxină și carotenoide care întăresc vederea. De asemenea aceste substanțe previn apariția cataractei la persoanele în vârstă.

Ouăle fortifică mușchii – pentru că sunt o sursă bogată în proteine, ouăle hrănesc abil sistemul muscular și îl fac să fie mai puternic.

Ouăle întăresc oasele – datorită conținutului ridicat de minerale, ouăle fac oasele tari și rezistente la fracturi.

Consumând ouă, poți slăbi – ouăle conțin o substanță care reduce senzația de foame, de aceea consumând ouă organismul ”se amăgește” că este sătul deja și nu mai cere altă hrană. Acest lucru cauzează pierderea kilogramelor în plus.

Ouăle vor avea aceste beneficii asupra sănătății tale dacă și doar dacă le vei consuma rațional. Într-un alt articol o să vorbim cum se mănâncă ouăle corect.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: instantlivingmagazine.com

Add Comment