Dacă mâncaţi aceste alimente la cină, nu vă veţi îngrăşa. Meniurile recomandate de dr. Mencinicopschi

Multe persoane au un regim de alimentaţie foarte divers. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă din cauza programului încărcat. Astfel, cea mai importantă masă a zilei devine masa de seara şi nu micul dejun. Trebuie să ştiţi ca aceasta vă afectează cel mai mult greutatea.

more

De aceea, trebuie să fiţi precauţi şi să luaţi cina cu 4 ore înainte de culcare. De asemenea, masa de seară trebuie să fie uşoară pentru că urmează să vă odihniţi, iar dacă organismul este ocupat cu digestia, somnul va fi agitat.

Trebuie să mâncaţi exact atât cât cere organismul. Dimineaţa vă veţi simţi înfometaţi şi veţi lua un mic dejun consistent, necesar pentru o zi plină de activităţi. În timpul mesei mâncaţi încet şi veţi observa că vă veţi sătura mai repede.

Ce trebuie să mâncaţi la cină

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi susţine că la cină n-ar trebui să lipsească proteinele animale,  însă de preferinţa din carne slabă, peşte şi legume. Nu e bine să mâncaţi grăsimi, brânzeturi, produse ce conţin amidon sau carne grasă, pentru că sunt greu de digerat, iar organismul le depozita sub formă de ţesut adipos.

Totodată, la cină trebuie să evitaţi supele. Acestea pot provoca puseuri nocturne de tensiune. Este recomandat să evitaţi seara şi alcoolul, iar dacă nu o faceţi, optaţi pentru vinull roşu – 300 de ml pentru bărbaţi şi 150 de ml pentru femei.

Meniul de recomandat de profesorul Mencinicopschi

Varianta 1

  • 100 g de peşte gras: somon, cod, macrou, sardină, păstrăv, hering, ton, legume verzi
  • apă minerală naturală plată

Varianta 2

  • 100 de g fructe de mare (creveţi, caracatiţă, langustă, homar, scoici, calamar), fierte, asezonate cu sos din ulei de masline extravirgin şi condimentat cu usturoi, suc de lamâie
  • garnitura de năut, bob, hrişcă, mazăre

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info