Dacă nu respectaţi ritmul interior al organismul, vă veţi îmbolnăvi mai des şi mai repede

Organismul are un ritm interior şi, la un moment dat, trimite întreaga energie către anumite organe. Dacă acest ritm nu este respectat, apar boli grave, care nu se tratează.

Ora 6

Este ora la care organismul se trezeşte, chiar dacă vrem să mai stăm în pat. La această oră începe producţia de hormoni. De aceea, ar trebui evitată lenevirea în pat, alcoolul şi ţigările.

Ora 7

Inima începe să funcţioneze mai intens. Începe, de asemenea, producţia de hormoni sexuali. Sportul de dimineaţă nu este recomandat, întrucât inima este suprasolicitată. La această oră ar trebui luat micul dejun, iar pentru stimularea digestiei, este bine să consumăm înainte un pahar cu apă.

Ora 8

La această oră se produc cele mai multe infarcturi şi accidente vasculare cerebrale. Este timpul potrivit pentru o analiză a sângelui.

Ora 9

Organismul este mai puţin sensibil la senzaţia de durere şi este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile sunt cele mai indicate la această oră.

Ora 10

Creierul este cel mai receptiv pentru învăţat. Capacitatea de luare a deciziilor şi de rezolvare a problemelor este maximă. Sporesc mult atenţia şi reflexele, de aceea este momentul potrivit pentru a conduce maşina.

Ora 11

Organismul arde grăsimile, putem consuma orice. Aproape de prânz, inima şi circulaţia sângelui funcţionează la capacitate maximă. Iată de ce un consult cardiologic ar putea să nu fie real.

Ora 12

Este perioada în care organismul produce acizi, iar creierul nu este în formă. Din cauza lipsei de oxigen, este recomandat să luaţi o gură de aer sau aerisiţi încăperea. Stomacul este activ, pregătindu-se pentru producerea sucului gastric.

Ora 13

Organismul se pregăteşte pentru digestie, iar atenţia scade. După prânz, începe să acţioneze bila. Este recomandat ca mâncarea să fie consumată în linişte, fără nervi.

Ora 14

Este ora la care organismul trebuie să se odihnească.

Ora 15

Creierul începe din nou să funcţioneze. Atenţia şi puterea de concentrare sunt sporite.

Ora 16

Şi corpul este gata să intre în funcţiune, fiind ora potrivită pentru exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii funcţionează la maximum.

Ora 17

La această oră sunt înregistrate cele mai bune rezultate în orice domeniu, în special în afaceri şi sport.

Ora 18

Este timpul pentru activităţi culturale. La această oră simţurile sunt bine ascuţite, gustul şi mirosul sunt foarte sensibile. Corpul este puţin obosit, iar nervii nu reacţionează la durere sau furie.

Ora 19

Organismul reacţionează cel mai bine la tratament, iar pielea este receptivă la produsele cosmetice. Însă, scade tensiunea.

Ora 20

Creşte capacitatea vizuală. Ritmul corpului scade, de aceea masa nu trebuie luată mai târziu de ora 20. Ficatul lucrează mai intens.

Ora 21

Se reduce temperatura corpului şi metabolismul. Alimentele nu sunt asimilate, mâncarea rămânând nedigerată sau digerată pe jumătate.

Ora 22

Ficatul încetează să mai funcţioneze, de aceea dacă fumaţi în această perioadă, organismul absoarbe nicotina nefiltrată.

Ora 23

Corpul se linişteşte şi este pregătit de somn. Metabolismul, tensiunea, temperatura şi activitatea inimii sunt reduse la minimum. Este stopată producţia de cortizol. De asemenea, începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24

Este recomandat să dormim la această oră. Între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt inhibate. La această oră au loc cele mai frecvente catastrofe şi accidente de tot felul.

Pentru a vă îmbunătăţi viaţa şi sănătatea este important să ţineţi cont de aceste indicaţii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info