Dacă nu știai la ce anume ajută cura cu fructe de cătină, atunci poți afla AICI! Niște fructe uimitoare!

Fructele de cătină se încep a coace la sfârșitul lunii august. Nu ezita să le culegi ori să le cumperi de fiecare dată când ai o astfel de ocazie. Ele conțin toate vitaminele necesare pentru a-ți fortifica organismul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sucul de cătină susține activitatea ficatului

Acest suc previne bolile de ficat și te ajută să scapi mai repede de enterocolită.

Sucul de cătină se prepară foarte ușor. Trebuie doar să zdrobești boabele de cătină, iar pasta formată să o strecori. Trebuie să știi că nu pierzi nimic dacă consumi pasta nestrecurată.

Sucul de cătină se asimilează în organism cel mai bine când se bea împreună cu suc de morcov, în proporții egale. Ia câte 20 ml de suc de 3 ori pe zi, între mese, pentru a avea un ficat sănătos.

Siropul de cătină fortifică sistemul imun în fața gripei și răcelii

Cătina este foarte bogată în vitamina C, vitamină care nimicește gripa și vindecă răceala. Pentru a prepara siropul de cătină trebuie să zdrobești boabele de cătină și să le amesteci cu miere, în proporție de 1 la 1.

Păstrează amestecul la frigider. Ia câte 5 lingurițe între mese, pentru a te vindeca de gripă și răceală. Dacă urmezi un astfel de cură timp de 3-4 săptămâni, ai șanse mari să nu răcești deloc în sezonul rece.

Alte beneficii ale fructelor de cătină:

  1. Întăresc inima
  2. Protejează ochii
  3. Previn inflamațiile
  4. Stimulează metabolismul
  5. Alungă oboseala

Pulberea de cătină alungă nervozitatea

Doar o linguriță de pulbere luată de 2 sau de 3 ori pe zi crește nivelul de serotonină, care este un calmant natural. De aceea, după ce vei consuma pulberea de cătină te vei simți bine nu doar fizic, ci și psihic.

Îți dorim dorim să fii sănătos și să ai o dispoziție bună mereu.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment