Dacă până acum aruncai cojile de ou, după acest articol nu vei mai face greșeala asta!

Puțini știu că coaja de ou este una cele mai rezistente lucruri de origine biologice. Acest fapt se datorează conținutului mare de calciu în coaja de ou, care atinge valoarea de 90%.

Totodată, coaja de ou conține așa elemente ca fierul, zincul, manganul, cromul, fluorul și molibdenul.

646x404

În continuare îți vom prezenta câteva sugestii de folosire a acestui produs natural extrem de util pentru sănătatea noastră.

1. Ajută la glanda tiroidă

Pe lângă faptul că compensează lipsa de calciu din organism, coaja de ou are proprietatea de a ajuta și regla activitatea glandei tiroide.

2. Înnoiește sângele

Coaja de ou funcționează ca un catalizator al înnoirii sângelui. Acest lucru este foarte util pentru organism, pentru că odată cu înnoirea sângelui se elimină și toxinele din el. Astfel organele sunt alimentate cu sânge non-toxic.

3. Tratează gastrita și ulcerul

Se știe că gastrita și ulcerul sunt boli provocate de cantitatea exagerat de mare de acizi în stomac. Ei bine, atunci când mâncăm coaja de ou, o parte din acid este neutralizat de coajă, lucru extrem de necesar persoanelor care suferă de acest tip de afecțiuni stomacale.

Pentru a beneficia de aceste efecte, consumă câte 1 gram de coajă de ou în fiecare zi. Pentru ca asimilarea să fie mai bună, picură în prealabil peste coaja mărunțită câteva picături de zeamă de lămâie.

În cazul că ai gastrită sau ulcer, nu picura peste coaja de ouă zeama de lămâie. Altfel efectul se va pierde.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info