De ce este bine să avem pisici în casă – acești terapeuți cu blană!

La prima vedere ar părea că pisicile nu au cum să ne influențeze sănătatea, cel puțin în direcție pozitivă. Însă lucrurile în realitate nu stau chiar așa. În ultimul timp au fost făcute mai multe studii în care se arată că acești pufoși ne influențează sănătatea foarte puternic și ce este mai important, o influențează în direcție pozitivă.

În acest articol o să vă aducem la cunoștință toate efectele terapeutice ale pisicii.

pisica_la_doctor

Ca și oricare corp însuflețit sau neînsuflețit, pisicile posedă un câmp magnetic propriu, care este foarte asemănător cu câmpul magnetic al omului. Acest lucru îi face pe oameni să se simte lângă pisici ”în apele sale”, mai corect spus, în câmpul magnetic propriu.

Sunetele ritmate și joase pe care pisicile le scot în timpul jocului au proprietatea de a relaxa mușchii și a regenera psihicul. Și aceasta se întâmplă nu doar la pisici, dar și la oameni care se joacă cu ele.

Vibrațiile cauzate de torsul pisicii variază între 20 și 140 de Hz, ceea ce presupune efecte  terapeutice asupra sănătății umane. Iată care sunt acestea:

  1. Dispare stresul
  2. Dispare dispneea
  3. Scade tensiunea arterială
  4. Se întăresc oasele (la frecvența în 25 și 50 Hz)
  5. Scade probabilitatea atacului de cord
  6. Sistemul imunitar devine mai puternic
  7. Mușchii, tendoanele și ligamentele se relaxează, ceea ce permite regenerarea lor în caz de leziuni.

Medicii americani au determinat faptul că persoanele care au acasă o pisică fac infarct miocardic cu 34% mai rar. De asemenea, persoanelor care deja au făcut infarct sau au suferit un accident cerebral le este insistent recomandat să-și ia o pisică, pentru a reduce riscul unui nou accident sau infarct.

Dar cine sunt mai buni pentru sănătate: Pisicile sau motanii?

Răspunsul corect este: pisicile. Acestea posedă o bioenergie de 3 ori mai puternică decât motanii. De asemenea, s-a stabilit faptul că pisicile cu blană lungă ajută mai bine în cazul depresiilor, iar cele cu blană medie – în cazul infarctului și accidentelor cerebrale.

Dacă nu ai avut până acum o pisică, acum știi de ce trebuie să ai una la casa ta!

Îți dorim o pisică blândă!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info