De ce nu trebuie să roadeți unghiile: 9 consecințe ale acestui obicei

Obiceiul de a roade unghiile apare la copii aproximativ pe la 4 ani. Cauzele acestui fenomen încă nu au fost stabilite cu exactitate. Unii cercetători sunt de părere că acest obicei este o reacție la stres, alții sunt convinși că este un simptom al afecțiunilor psihice, iar ceilalți consideră că este un obicei transmis ereditar.

привычка грызть ногти

Indiferent de cauzele acestuia, trebuie imediat să încetați să mai țineți degetele în gură. Am inclus în listă 9 efecte ale acestui obicei care vă vor pune pe gânduri.

Obiceiul de a roade unghiile

1. Sub unghii se află o întreagă grădină zoologică de bacterii și ciuperci. Următoarea dată când veți dori să puneți degetele în gură, gândiți-vă că toate acestea vor intra în organismul dvs.

бактерии под ногтями

2. Pe lângă bacterii și ciuperci, sub unghii se află și lavre de limbrici…

3. Când roadeți unghia, puteți afecta smalțul dinților. S-au înregistrat și cazuri de deplasare a maxilarului.

4. Când mușcați unghiile puteți trauma gingia și limba, iar infecția este pe loc. Stafilococul de sub unghii va ajuta la apariția stomatitei în orificiul bucal.

стоматит

5. Informație pentru doamne: roaderea unghiilor vopsite este dublu mai dăunător. Majoritatea ojelor de unghii conțin formaldehidă. O substanță toxică cu care se prelucrează cadavrele în morgă. Brrrr…

6. Atunci când roadeți unghiile se schimbă forma unghiei. Unghia se scurtează definitiv și poate să se transforme într-un butucel ce atârnă din deget.

7. În colțurile unghiilor se formează vânătăi, care sunt atacate imediat de bacterii.

привычка грызть ногти

8. Dereglarea psihologică care cauzează roaderea unghiilor poate să se înrăutățească, dacă veți prelungi tot așa.

9. Ultima: Nu veți putea juca poker! Acest obicei vă va trăda pe deplin.

Dezvățarea de acest obicei este destul de complicată, însă este important să înțelegeți în primul rând că nu este igienic și estetic, iar apoi trebuie să luptați conștient cu acest obicei.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com