De ce nutriționiștii recomandă folosirea unturii în mâncare? Află în acest articol.

Cu toții știm că grăsimile animale au o reputație foarte proastă în rândul nutriționiștilor. Ei critică și combat acest aliment atât cât pot.

Însă puțini cunosc faptul că untura este unul din cele mai sănătoase produse din casa unui român. Aceasta are proprietăți benefice greu de bănuit.

untura-topita

Desigur, cel mai des au untură în casă oamenii de la țară, care cresc animale. Cu toate acestea ea poate fi găsită și la oraș. Avantajul unturii constă în aceea că este absolut naturală, se păstrează bine și simplu și poate fi folosită la prepararea multor tipuri de mâncare și chiar în dulciuri.

În prezent, nutriționiștii au scăzut puțin din zelul lor de a combate și critica untura și au fost nevoiți se recunoască faptul că aceasta are și o serie de beneficii pentru organism.

Astfel, conform nutriționiștilor, untura:

  1. Este cel mai bogat produs în grăsimi monosaturate după uleiul de măsline, care sunt considerate cele mai sănătoase grăsimi din tipul celor saturate.
  2. Conține acid oleic care funționează ca anti-depresiv.
  3. Este foarte bogată în vitamina D.
  4. Normalizează producția de hormoni în organism.
  5. Ajută glanda tiroidă.

După cum vezi, nu prea sunt motive de a nu utiliza untura în alimentație.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: fearlesseating.net

Add Comment