Depozitarea cartofilor în frigider este un obicei foarte periculos. Iată de ce

În cazul în care obişnuiţi să păstraţi cartofii în frigider, trebuie să cunoaşteţi anumite aspecte. De regulă cartofii, fie ei preparaţi sau nu, nu se pun niciodată în frigider.

Specialiştii consideră că fiind puşi în frigider, aminodul din cartofi este convertit în zahăr. În cazul în care cartofii sunt copţi sau prăjiţi, zaharurile se combină cu un aminoacid numit asparagină, producând, astfel, acrilamida. Aceasta este o substanţă puternic oxidantă şi neurotoxică, folosită în producerea hârtiei, a coloranţilor din vopsele şi materialelor plastice.

Potrivit unor cercetări, în care rozătoarele au fost expuse mai mult timp la acrilamidă, specialiştii au constatat că substanţa poate provoca cancer. Este recomandat să păstraţi cartofii într-un loc răcoros şi întunecat, evitând depozitarea acestora în frigider.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: metro.co.uk