Desert cu efect laxativ, hipotensiv și tonic asupra oaselor – Bomboanele din prune uscate!

În trecut se credea că cu cât un tratament este mai neplăcut, inconfortabil și dureros, cu atât el este mai eficient. Însă timpurile se schimbă iar în prezent tratamentele încearcă să devină cât mai plăcute, iar dacă este vorba de preparate de uz intern, cât mai bune la gust.

Într-adevăr, în ultimul timp medicina și gastronomia s-au apropiat foarte mult și o disciplină se inspiră din cealaltă, astfel încât produsele alimentare devin mai sănătoase, iar medicamentele – mai gustoase.

În continuare îți vom propune rețeta unor biluțe cu ajutorul cărora vei putea trata ușor constipația, vei avea un tranzit intestinal mai bun și vei fi ferit de așa boli ca osteoporoza, diabetul și afecțiunile cardiovasculare. În plus aceste biluțe delicioase îți vor tonifica mușchii și oaselor și îți vor dărui o dispoziție bună.

Vei avea nevoie de:

  • 150 grame de stafide
  • 150 grame de prune uscate
  • 6 curmale
  • miez măcinat de nucă, după gust

Cum faci biluțele:

Mai întâi va trebui să speli prunele, curmalele și stafidele, iar apoi să le lași puțin să se înmoaie în apă. După această dă toate ingredientele prin blender sau mixează-le cu robotul de bucătărie.

Fă biluțele și pune-le puțin la rece ca acestea să-și păstreze forma. La dorință, poți trece biluțele prin nucă de cocos sau cacao.

Nu ezita să faci acest biluțe minunate de prune care te vor umple de sănătate!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: livestrong.com