DIABETUL ȘI HIPERTENSIUNEA arterială pot fi combătute cu LĂMÂIE și ȚELINĂ!

Țelina este o plantă cu proprietăți hipoglicemiante. Rădăcina de țelină conține nutrienți care te pot feri de așa boli ca diabetul și hipertensiunea arterială.

profita-de-bunatatile-de-sezon-7-retete-cu-telina-care-te-vor-incanta_size1

Cercetătorii de la Universitatea din Anglia au realizat un studiu de identificare a antioxidanților în plante. Cea mai mare cantitate de antioxidanți a fost identificată în plante ca țelina, pătrunjelul, cimbrul și strugurii roșii. Antioxidanții de tipul flavonoidelor și antocianilor care se conțin în aceste plante sunt niște compuși foarte puternici care reduc substanțial riscul apariției diabetului.

Cum funcționează țelina:

Țelina reglează nivelul zahărului și previne creșterea nivelului acestuia în sânge. Astfel, țelina protejează pancreasul și este recomandată persoanelor aflate în zona de risc.

Pe lângă aceasta, țelina mai conține și vitamina K. Un studiu apărut în Jurnalul Diabetes afirmă că bărbații și femeile care consumau des vitamina K se îmbolnăveau mult mai rar de diabetul de tip 2.

Un studiu recent (2015) realizat la institutul de medicină din Toronto arată că bacteria Helicobacter mărește riscul riscul apariției diabetului cu 40%. Totodată se știe că țelina blochează dezvoltarea acestei bacterii în organismul uman.

Rezultatele acestor studii nu reprezintă o noutate în sine, pentru că în medicina tradițională chineză, țelina este folosită de sute de ani pentru a preveni diabetul. De obicei, chinezii amestecă sucul de țelină cu sucul de lămâie (15 ml suc de lămâie + 15 ml suc de țelină)  și îl beau înainte de micul dejun. Este ales anume sucul de lămâie pentru că acesta are cel mai mic indice glicemic și poate fi consumat inclusiv de diabetici.

Îți dorim multă sănătate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: ncbi.nlm.nih.govlivestrong.comupi.com

Add Comment