Dieta recomandată de Dr. Oz te ajută să obţii greutatea corporală ideală în doar 4 săptămâni

Renumitul Dr. Oz recomandă o serie de schimbări în alimentaţie pentru a atinge greutatea corporală ideală în doar o lună:

54fea676b03b4-0412-dr-oz-eating-xl

Săptămâna 1 – mai puţini carbohidraţi, mai multe grăsimi

În prima săptămână trebuie să renunţaţi la carbohidraţi: pâine, paste, dulciuri, produse de patiserie şi cele pe bază de cereale sau ce conţin zahăr. Dr. Oz atenţionează cu privire la produsele care conţin zahăr, dar nu sunt dulci, cum ar fi ketchupul, muştarul şi conservele de peşte. De aceea este indicată citirea etichetelor.

Pentru a reduce pofta de dulce este recomandat consumul grăsimilor sănătoase, indiferent de numărul de calorii, care se găsesc în nuci, alune, avocado, peştele gras, seminţele de in şi uleiul de măsline.

Săptămâna 2 – doar alimente simple

Excludeţi din alimentaţie mezelurile ce conţin multe grăsimi animale şi amidon şi optaţi pentru carne de vită, pui, curcan, peşte, preparată sănătos. Iar pentru a îmbunătăţi gustul alimentelor pregătite la cuptor sau la abur, utilizaţi multe condimente.

Deja puteţi consuma şi carbohidraţi, dar numai complecşi: pâine integrală, paste integrale, orez brun, fugi de ovăz şi altele. Dar ţineţi cont de faptul că nu orice pâine neagră este integrală.

Şi încă o regulă care trebuie respectată în a doua săptămână: nu combinaţi proteinele şi grăsimile cu carbohidraţii. Puteţi să mâncaţi carne cu legume sau paste cu legume, dar în nici un caz carne cu paste.

Săptămâna 3 – porţiile potrivite

În afară de modul de alimentaţie, este important să fie respecate şi porţiile porţiile potrivite. Acest lucru poate fi făcut, măsurând fiecare aliment cu mâinile.

  • O porţie potrivită de carbohidraţi este de mărimea pumnului fiecărei persoane
  • O porţie potrivită de carne este cât palma
  • O porţie de grăsimi ar trebui să fie de mărimea degetului mare
  • Pentru fructe şi legume nu există limită

Este recomandat să mâncaţi legume de toate culorile, fiecare având beneficii diferite.

Săptămâna 4 – să începi să faci sport

În cea de-a 4-a săptămână, Dr. Oz recomandă cât mai multă mişcare. Aceasta presupune tonifierea corpului cu exerciţii cât mai diverse, atât de forţă, cât şi cardio cât mai intens, alergatul în parc, plimbări cu bicicleta sau plimbări lungi pe jos. Acasă puteţi face flotări, abdomene, genuflexiuni şi fandări – în serii a câte cel puţin 15.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: doctoroz.com

Add Comment