Distribuie această informație vitală! Când pornești motorul mașinii nu porni niciodată și aerul condiționat dacă ții la sănătatea ta!

Pentru că se apropie vremea caniculară, vei începe să folosești aerul condiționat din mașină din ce în ce mai mult. Însă înainte de a porni aerul condiționat este nevoie să știi careva lucruri foarte importante care îți vor proteja sănătatea.

Aerul condiționat ne oferă comoditate și în sine nu poartă vreun pericol, cu o mică excepție. Iar această excepție constă în primele 2-3 minute de funcționare a motorului.

Astfel, dacă pornim aerul condiționat odată cu motorul, acesta mai întâi ”scuipă” în salon aer cu o cantitate mare de benzol, acumulat în filtre și în motor. Iar benzolul este un compus chimic foarte toxic și cancerigen, pe care îl inhalăm odată cu aerul din salon.

Ce trebuie să facem în această situație?

Soluția este simplă: Când pornești aerul condiționat, lasă geamurile mașinii deschise timp de 2-3 minute ca benzolul să poate ieși din salon. După această poți închide geamurile și savura din plin aerul condiționat, care deja nu mai poartă niciun pericol pentru sănătatea ta!

Acest sfat este foarte util și extrem de simplu de urmat, de aceea nu uita ca înainte de fiecare călătorie cu mașina să pornești aerul condiționat lăsând geamurile ori chiar ușile deschise pentru câteva minute, după care poți închide ușile și geamurile și porni la drum în siguranță!

Nu uita să distribui această informație vitală tuturor prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.