În doar 20 de minute cu ajutorul acestor 5 exerciții pentru picioare vei uita de durerile de spate, de șold și de genunchi!

Toți medicii afirmă în unison că este imposibil să fim sănătoși fără a face măcar puțină mișcare. Ca și în cazul altor tipuri de dureri, durerile de picioare sau de spate sunt cauzate de modul sedentar de viață. Astfel, mușchii degradează puțin câte puțin, după care întreaga greutate este transmisă oaselor. Atunci și apar durerile, care nu vor dispărea niciodată de la sine dacă nu vom reîntări mușchii.

Astfel, putem repara totul dacă ne vom crea deprinderea de a face zilnic aceste cinci exerciții. Ele sunt foarte simple și nu necesită mult efort, în schimb rezultatul este fantastic!

5-exercitii-pentru-picioare-care-alina-durerile-de-spate-de-sold-si-de-genunchi-in-doar-20-de-minute

Iată ce trebuie să faci:

1. Apasă podeaua cu degetele de la picioare – stai în poziție drepți apoi îndoaie ușor genunchii și ”apucă” podeaua cu degetele de la picioare. Efortul trebuie să dureze 3 secunde, apoi faci o pauză de 2 secunde, după care repeți exercițiul de încă 9 ori.

2. Mergi pe vârfuri – dacă visai să devii balerină, acum o să-ți aduci aminte de acest exercițiu. Mergi pe vârful degetelor timp de 20 de secunde, după care fă o pauză de 10 secundă. Exercițiul trebuie repetat de 5 ori.

3. Rotește gleznele – întinde-te pe spate apoi ridică un picior în sus și începe să rotești glezna în sensul acelor de ceasornic. Schimbă direcția de rotire, apoi repetă exercițiul cu celălalt picior.

4. Flexii cu banda de rezistență – așează-te pe podea și îndreaptă picioarele. Apoi înfășoară banda de rezistență în jurul unui scaun robust sau pe după picioarele patului și întinde tălpile picioarelor pe suprafața de banda rămasă. Din poziția așezat pe podea, glisează ușor înapoi pentru a ajusta tensiunea benzii. Efortul trebuie să dureze 5 secunde iar exercițiul trebuie repetat de 10 ori.

5. Ridică un creion cu degetele de la picioare – pentru acest exercițiu ai nevoie de un creion sau pix, pe care trebuie să-l ridici de pe podea folosindu-te doar de degetele de la picioare. Ține creionul în degete timp de 10 secunde, apoi scapă-l jos și reia exercițiul cu celălalt piciorul. Trebuie să repeți acest exercițiu de 10 ori cu fiecare picior în parte.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthyfoodplace.com