Doctorul Ovidiu Bojor dezvăluie secretul longevităţii. Află cum poţi trăi mult şi bine

Doctorul Ovidiu Bojor, în vârstă de 92 de ani, ne dezvăluie cum putem prelungi viaţa, schimbându-ne obiceiurile şi utilizând remedii naturale.

ovidiu-bujor

Secretul constă în apropierea de natură şi respectarea legilor ei. Aşadar, trebuie să potrivim ceasul biologic conform celor patru anotimpuri. Primăvara şi vara sunt potrivite pentru dezvoltare, iar toamna şi iarna sunt excelente pentru odihnă şi reflecţie.

Pentru a trăi mult şi bine este recomandată adoptarea regulii celor trei de opt: opt ore de muncă, opt ore de odihnă activă (lectură, muzică şi mai puţin stat în faţa calculatorului) şi opt ore de somn.

Referitor la alimentaţie, Ovidiu Bojor afirmă că este important să nu mâncăm repede, din fugă. Şi asta pentru că digestia începe în cavitatea bucală, sub acţiunea enzimelor şi, respectiv, stomacul nu este atât de suprasolicitat. Aşa explică doctorul starea sa de sănătate la această vârstă înaintată. Nu are probleme de tranzit intestinal şi nici cu ficatul sau rinichii. Ovidiu Bojor recomandă cinci mese uşoare pe zi, la orele 9, 12, 16, 18, 21.

În opinia fitoterapeutului, obiectivul de a te menţine tânăr poate deveni realitate, prin convingerea că spiritul nostru este veşnic. În ceea ce priveşte fizicul, procesul de îmbătrânire este vizibil după vârsta de 40 de ani, capacitatea funcţională a organismul scăzând în fiecare an cu 1%. Cu toate astea, în ultimii 50 de ani, speranţa de viaţă în România a crescut cu 15-20 de ani, datorită modului de viaţă, în special alimentaţiei.

Doctorul Ovidiu Bojor mai susţine că procesul de îmbătrânire poate fi încetinit, asigurând organismul cu acizi nucleici – ADN şi ARN. Aceştia au capacitatea de a reînnoi celulele. Potrivit studiilor celulele mor şi renasc într-o perioadă de 1-2 ani. Adică înainte să moară, celulele se reproduc, dar nu mai au aceleaşi proprietăţi ca în tinereţe. Iar acizii nucleici le întineresc. Aceştia se conţin în grâu, în alge marine, fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase, produse lactate şi ouă. Acest regim lacto-vegetarian ar trebui adoptat de toţi cei care au peste 40 de ani.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: doctorulzilei.ro

Add Comment