Dr. Oz recomandă exerciţiile care vă vor ajuta să scăpaţi de burtă în doar 7 zile

Grăsimea din zona abdominală reprezintă o problemă estetică, dar şi o problemă de sănătate. Doctorul Oz are câteva sfaturi pentru a menţine abdomenul într-o formă corespunzătoare.

În primul rând trebuie  să limitaţi consumul alimentelor nesănătoase şi să introduceţi în dieta zilnică fructe şi legume proaspete, sucuri proaspete şi ceaiuri din plante medicinale, care ajută la reglarea digestiei.

Iată un set de exerciţii care vor tonifia abdomenul:

Luni

Staţi culcat pe spate, cu mâinile îndoite sub cap şi ridicaţi genunchii până la cap, ridicând puţin capul de pe podea. Lăsaţi genunchii cât mai aproape de frunte, după care reveniţi în poziţia iniţială. Efectuaţi 10-15 mişcări.

Marţi

Staţi în picioare şi ridicaţi mâna dreaptă, astfel încât să o duceţi îndoită uşor spre stânga. Ridicaţi piciorul drept în aşa fel încât genunchiul să ajungă la nivelul şoldurilor şi rotiţi până întâlniţi cotul mâinii ridicate. Apoi reveniţi în poziţia iniţială. Repetaţi mişcarea şi pentru cealaltă parte a corpului, câte 10-15 reprize pentru fiecare.

Miercuri

Staţi culcat pe spate, îndoiţi puţin picioarele şi întindeţi mânile pe lângă corp. Apoi ridicaţi genunchii, astfel încât să fie paraleli cu corpul. Menţineţi poziţia timp de 8-10 secunde. Repetaţi exerciţiul de minimum 5 ori.

Joi

Stând culcat pe spate, ridicaţi picioarele astfel încât să formaţi un unghi de 90 de grade şi îndoiaţi puţin genunchii. Puneţi mâinile sub zona lombară şi coborâţi piciorul stâng până aproape de podea, după care reveniţi în poziţia iniţială. Repetaţi mişcarea şi cu piciorul drept. Executaţi câte 20 de mişcări pentru fiecare picior aparte.

Vineri

Stând culcat, ridicaţi picioarele la 90 de grade. Puneţi o mână pe abdomen, iar cealaltă lângă corp. Desfaceţi picioarele cât mai mult, menţinând abdomenul încordat, apoi reveniţi în poziţia iniţială. Faceţi 10 mişcări.

Sâmbătă

Stând culcat pe spate, cu mâinile întinse şi ridicate pe lângă cap, întăriţi muşchii abdominali şi ridicaţi deodată mâinile şi picioarele de pe sol, menţinând astfel poziţia timp de15 secunde. Apoi, rotiţi corpul pe burtă, fără ca mânile şi picioarele să atingă solul. Menţineţi postura timp de 15 secunde, apoi reveniţi în poziţia iniţială. Repetaţi exerciţiul de 4 ori.

Duminică

Staţi întins pe spate cu genunchii puţin îndoiţi, tălpile pe sol şi mâinile pe lângă corp, contractaţi abdomenul, inspiraţi adânc şi expiraţi, ridicând pelvisul şi formând o linie dreaptă cu partea de sus a corpului. Menţineţi poziţia timp de 5 secunde, după care reveniţi în poziţia de start. Repetaţi exerciţiul de minimum 10 ori.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: doctoroz.com