Drojdia are numeroase întrebuinţări şi beneficii pentru sănătate

Drojdia este un supliment alimentar excelent pentru menţinerea sănătăţii pielii, părului şi unghiilor şi întregului organism.

Drojdia este o ciupercă microscopică, ce apare natural pe suprafaţa unor fructe. Este bogată în aminoacizi, minerale şi vitamine, fiind recomandată persoanelor anemice şi celor care nu rezistă la efort. Drojdia de bere este folosită la fabricarea berii şi a pâinii.

Potrivit mai multor studii, drojdia de bere este recomandată în cazul afecţiunilor intestinale. Consumul de drojdie de bere normalizează colesterolul, reglează tensiunea arterială, stimulează activitatea miocardului şi reduce problemele cardiace cu 30%.

Drojdia de bere se utilizează sub forme de capsule sau tablete, pudră sau cunoscutul cub de drojdie.

Putem utiliza drojdia de bere în următoarele scopuri:

1. Balonări

Balonările apar din cauza intestinelor leneşe. Drojdia îmbunătăţeşte digestia, stimulând flora intestinală. Puneţi puţină pudră de drojdie într-un pahar cu apă caldă şi beţi.

2. Îngrijirea tenului

Drojdia este eficientă în cazul în care aveţi pielea grasă sau uscată. În acest sens puteţi prepara o mască. Amestecaţi un pliculeţ de pudră de drojdie sau un cub de drojdie proaspătă cu apă caldă şi lăsaţi timp de 30 de minute. Separat, amestecaţi într-un bol un gălbenuş cu o lingură de germeni de grâu. Combinaţi cele două amestecuri şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.

3. Eliminarea acneei, coşurilor şi ridurilor

Întrucât are proprietăţi antibacteriene, drojdia este indicată în tratamentul acneei faciale. Pentru a prepara o mască, veţi avea nevoie de: un cub de drojdie proaspătă şi 3 linguri de lapte. Se încălzeşte laptele la foc mic, se adaugă cubul de drojdie şi se amestecă. Masca obţinută se aplică pe faţă şi pe gât cu o pensulă şi se lasă timp de 15 minute. Spălaţi cu apă caldă, apoi cu apă rece. Acneea poate reapărea, este ceva firesc, deoarece toxinele sunt eliminate treptat.

4. Probleme cu părul

Din cauza stresului, oboselii şi schimbărilor sezoniere, căderea părului se înteţeşte. Drojdia conţine vitamina B8, întăreşte părul şi îi oferă strălucire. Preparaţi o mască pentru păr din jumătate de pachet de drojdie, pe care trebuie să-l puneţi într-un bol mic şi să adăugaţi apă fierbinte. Lăsaţi pasta obţinută 30 de minute. Aplicaţi pe păr, până la rădăcini. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi cu apă caldă.

5. Îngrijirea unghiilor

Pentru îngrijirea unghiilor puteţi utiliza masca pentru faţă, prezentată mai sus. Aplicaţi-o pe unghii şi lăsaţi-o timp de 10 minute. Sau puteţi bea zilnic pudră de drojdie diluată într-un pahar cu apă caldă. Unghiile vor creşte mai repede şi vor deveni mai rezistente.

6. Tratarea stresului, osteoporozei şi anemiei

Datorită conţinutului bogat de vitamina B, magneziu, calciu, fier, drojdia combate stresul, osteoporoza, anemia. În plus, drojdia de bere este recomandată diabeticilor, întrucât conţine zaharuri complexe.

7. Utilizarea drojdiei pe post de condiment

Puteţi utiliza o linguriţă de drojdie presărată pe bolul de cereale, o puteţi pune în supă, în piureul de mazăre sau sucul de roşii, în iaurt, brânză.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthyandnatural.life