Dudele și efectele lor benefice despre care la sigur nu știai

Dudele sunt fructe de dimensiuni mici de culoare albă, neagră şi roşie. Sunt apreciate pentru conţinutul înalt de proteine vegetale.

Aceste fructe conțin minerale foarte utile organismului, cum ar fi magneziu (absoarbe și susține metabolismul calciului), potasiu (ajută activitatea inimii), fier (protejează ficatul și previne anemia), mangan (îmbunătățește memoria și ameliorează starea de oboseală), fosfor și calciu (important pentru sănătatea dinților și a oaselor).

Dudele sunt o sursă bogată de vitamina A şi E (au grijă de sănătatea ochilor), vitamina C (întăreşte sistemul imunitar), B2 (participă la transformarea grăsimilor, carbohidranţilor şi proteinelor în energie) şi K (stopează formarea pietrelor la rinichi şi micşorează riscul de atac de cord).

Ca urmare, mai jos sunt enumerate efectele benefice ale dudelor:

  • Efecte uimitoare asupra bolilor cardiovasculare – dudele au proprietatea de a reduce riscul de accident vascular și infarctul.
  • Benefice în afecțiunile cardiace și problemele cu tensiunea – un studiu științific ucrainean a demonstrat că consumul a 300-400 grame de dude negre, de 3-4 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni îmbunătățește ritmul bătăii inimii.
  • Împiedică apariția anemiei – 100 grame de dude conțin 23% din doza de fier recomandată zilnic.
  • Scad colesterolul – consumul regulat de dude duce la scăderea colesterolului și grăsimilor din sânge.
  • Tratează constipația – pentru combaterea constipației se recomandă consumarea a 100-200 grame de dude dimineața, pe stomacul gol.
  • Ajută la dezvoltarea musculară.
  • Au efecte antiinflamatoare.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: dailymail.co.ukorganicfacts.net