După cum afirma Einstein, “dacă albinele vor dispărea, oamenii nu vor supravieţui mai mult de patru ani”!

Sănătatea noastră depinde de starea mediului înconjurător. În acest sens, albinele oferă indicii referitoare la situaţia mediului. Dacă există albine într-un anume loc, atunci ştim că nu este poluat, aceste insecte fiind considerate „farmacişti ai naturii”.

albina6

Renumitul fizician Albert Einstein menţiona: „Dacă albinele vor dispărea, omenii nu vor supravieţui mai mult de patru ani”.

În prezent, oamenii de ştiinţă sunt de aceeaşi părere, întrucât albinele polenizează peste 80% dintre pomii fructiferi şi plantele de cultură pe întreaga planetă.

Apiterapia este o practică ce foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor pentru tratarea diverselor afecţiuni. După cum spune dr. Ştefan Stângaciu, preşedintele societăţilor germane şi române de Apifitoterapie, mierea este folosită în special pentru vindecarea rănilor, propolisul – ca antibiotic, iar înţepăturile de albină ca formă a acupuncturii.

Mierea

Reglează nivelul de colesterol – potrivit studiilor, mierea are efecte benefice asupra metabolismului grăsimilor, iar lăptişorul de matcă reduce colesterolul „rău” (LDL) şi tensiunea arterială.

Calmează migrenele şi crampele musculare – mierea conţine magneziu, ce este benefic pentru muşchi, stimulând producerea serotoninei la nivelul creierului, ceea ce previne durerile de cap.

Ajută la pierderea în greutate – mierea influenţează nivelul glucozei din sânge şi producţia de insulină, asigurând senzaţia de saţietate.

Propolisul

Este un bun remediu împotriva psoriazisului şi arsurilor uşoare. Acesta protejează florile şi mugurii de bacteriile ciupercilor, efect pe care îl are şi asupra pielii.

Veninul de albine

Vindecă reumatismul – veninul de albine, utilizat ca înţepătură sau ca injecţie, calmează durerile oaselor şi articulaţiilor, cauzate de reumatism, artrită sau artroză.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment