După vârsta de 40 de ani ar trebui să renunțăm la acest medimanet. Iată alternativa

Durerea de cap sau de spate poate fi uneori insuportabilă, iată de ce pentru a alina durerea, cei mai mulţi dintre noi optează pentru medicamente precum este ibuprofenul.

Deoarece acest medicament este administrat des, este cazul să cunoaştem cât de sănătos este pentru organism. Este posibil ca utilizarea acestuia să afecteze inima, chiar dacă este administrat pe un termen scurt.

Administraţia Mâncărurilor şi Medicamentelor din America, în anul 2005 a emis un avertisment, precum că ibuprofenul contribuie la creşterea riscului de atac de cord sau comoţie cerebrală.

Conform unor cercetări mai noi, medicamanetul are următoarele efecte:

  • Utilizat pe o perioadă scurtă de timp contribuie la creşterea riscului de atac de cord sau comoţie cerebrală.
  • Dacă este administrat pe o perioadă mai lungă de timp, riscul crește.
  • Problemele de inimă apar indiferent dacă pacientul a suferit anterior de boli de inimă sau nu.

După vârsta de 40 de ani, riscul apariţiei bolilor de inimă creşte considerabil, astfel dezvoltând o boală cardiacă.

Ibuprofenul sau paracetamolul sunt medicamente disponibile fără reţetă şi sunt considerate de majoritatea lumii ca fiind inofensive.

O alternativă la aceste medicamente este turmericul, care blochează citokinele inflamatorii şi enzimele implicate în senzația de durere. Așadar, ibuprofenul doar reduce inflamaţia, iar turmericul o previne. În cazul unor afecţiuni precum artrita reumatoidă, turmericul este mai eficient decât medicamentele.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: positivemed.com