Durerea de umăr nu trebuie ignorată! Aceasta poate ascunde alte probleme de sănătate

Întrucât articulaţia umărului este cea mai mobilă din tot corpul, este şi instabilă, în special dacă este suprasolicitată.

Dacă apare o durere în umărul stâng, ar putea fi vorba de o criză anginoasă atipică, iar dacă durerea este în umărul drept, atunci este posibil să fie începutul unei colici biliare sau alte afecţiuni biliare.

Prin urmare, durerea de umăr trebuie luată în serios.

Cum poate fi calmată durerea de umăr în primă fază?

Aplicaţiile de căldură nu sunt mereu cea mai bună soluţie. Dacă durerea persistă atât ziua, cât şi noaptea, atunci cel mai bine e să puneţi rece. La început puteţi aplica o compresă umedă rece timp de 10, 15 sau 30 de minute, apoi puteţi utiliza şi aplicaţiile de gheaţă timp de 5-10 minute. Această procedură, însă, este contraindicată persoanelor cu poliartrită reumatoidă.

Cum putea fi prevenită durerea de umăr?

În primul rând sunt recomandate exerciţiile speciale de întreţinere. De aceea trebuie să aflăm cauza. De asemenea, este bine să fie evitate poziţiile incomode de lucru timp îndelungat, dar şi suprasolicitarea.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthline.com