Ea şi înmuiat picioarele în apă cu usturoi pentru un singur motiv… Un mod genial de a ieşi din situaţie!

În mâncare usturoiul este de neegalat, în medicină de asemenea… Dar, acestea nu sunt toate modurile de utilizare a usturoiului.

Ştiaţi că pescarii consideră că secretul unei capturi bune este utilizarea usturoiului? În continuare veţi afla mai multe despre proprietăţi benefice ale acestei plante.

METODE DE APLICARE A USTUROIULUI

1. Remediu împotriva acneei

Usturoiul zdrobit se adăugă în măştile şi loţiunile pentru curăţarea feţei. Cu toate că un mod mai uşor de a scăpa de acnee, folosind usturoiul, este să frecaţi pielea pe locurile afectate cu suc de usturoi. Coşurile se usucă repede şi dispar.

чеснок против прыщей

2. Tratament pentru ciuperca piciorului

Usturoiul – agent antifungic puternic. Sunt populare, în special, băile cu usturoi (10 căţei la un litru de apă). Însă, puteţi pur şi simplu să zdrobiţi usturoiul, amestecându-l cu ulei de măsline în raport de 1:1 şi să aplicaţi soluţia obţinută pe pielea afectată.

ванна для ног с чесноком

3. Calmarea durerilor de dinţi

Mulţi ne sfătuiesc să aplicăm un căţel de usturoi pe dintele afectat. Să nu-i ascultaţi! Cu toate că durerea dispare, dar arde gingiile. Cel mai bine este este să clătiţi gura cu tinctură de usturoi.

открытый рот

4. Tratamentul infecţiilor urechii

Uleiul de usturoi este un antibiotic natural, astfel, câteva picături vă vor ajuta să faceţi faţă durerii de ureche şi s-o trataţi puţin.

ушные капли

5. Soluţie pentru îndepărtarea gheţii

Sarea de usturoi nu este mai puţin eficientă pentru îndepărtarea gheţii decât alte soluţii testate.

гололед

6. Îndepăratarea aşchiilor

Aşchia va ieşi singură dacă pe zona afectată este aplicată o bucată de usturoi tocată fin, fixaţi-o cu un bandaj şi lăsaţi-o timp de o oră.

палец с пластыре

7. Repararea sticlei fisurate

Pisaţi câţiva căţei şi frecaţi fisura cu suc de usturoi. Cel puţin fisura nu va avansa.

трещина

8. Lupa cu insectele

Tinctura de usturoi luptă nu numai cu microbii şi bacteriile, dar şi cu insectele.

поливать

9. Pentru pescuit

Dacă nu sunteţi pasionaţi de pescuit, s-ar putea să vă pară ciudat că peştele este atras de mirosul de usturoi… Dar pescarii cu experienţă ştiu că, utilizând câţiva căţei se poate obţine o captură bună.

ловить рыбу

10. Tratamentul răcelilor

Acest lucru este cunoscut tuturor: usturoiul luptă împotriva virusurilor şi în general, întăreşte sistemul imunitar. Există mai multe remedii populare bazate pe usturoi, însă laptele de usturoi împotriva răcelii este cel mai remarcat.

Pentru a-l prepara, trebuie să încălziţi 1/2 litru de lapte, pisaţi usturoiul, apoi amestecaţi laptele cald cu 10 picături de usturoi. Dacă luaţi medicamentul înainte de a merge la culcare, până dimineaţă boala va dispărea.

есть чеснок

Rămâne doar de adăugat: pentru a uita de răceli, mâncaţi cel puţin un căţel de usturoi pe zi!

 

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment