Efectele curative ale mierei de albine – apiterapia

Stupul de albine conține o serie de substanțe benefice organismului pentru proprietățile sale antiseptice, calmante, de prevenire și vindecare.

Care sunt ele?

Ceara de albine se folosește pentru prepararea produselor naturiste pentru îngrijirea pielii, în caz de afecțiuni dermatologice, erupții cutanate, eczeme, iritații, psoriazis și dermatită.

Polenul. O linguriță de polen luată zilnic, timp de 2 săptămâni este echivalent unui supliment de vitamine și minerale consumate timp de o lună.

Mierea de albinee este considerată cel mai bun îndulcitor natural. Mierea are un efect puternic calmant, antiseptic, antioxidant și coagulant.

Propolisul a fost recent inclus în lista oficială a medicamentelor. Deoarece este sursa cea mai concentrată de polifenoli. Acesta are proprietățile antiseptice și antibacteriene pentru organism.

Pastura are un conținut bogat de vitamine și minerale, are efecte lactobacile. De aceea, aceasta este un remediu benefic împotriva hepatitei, acțiuni cardiovasculare, neurologice și digestive.

Veninul de albine se utilizează în industria cosmetică. Este benefic împotriva ridurilor și îmbătrânirea prematură.

Larvele de matcă conțin multiple substanțe cu rol antiviral. Este utilizat în tratamentul gripei.

Lăptișorul de matcă conține o serie de nutrimenți și se folosește în industria cosmetică și în compoziția suplimentelor alimentare.

Zumzetul albinelor au efect calmant, reduce anxietatea, agitația și induce somnolența.

Aerul de stup tratează afecțiunile respiratorii, ca astmă, răceală, bronșită sau sinuzită.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: idosi.orgholisticmd.org