Este absurd să renunţăm la pâine şi pastele făinoase, doar pentru că acestea conţin gluten, susţine Mihaela Bilic

“Oamenii nu ar trebui să renunţe la pâine şi la produsele care conţin gluten, doar pentru că aşa e la modă”. Asta susţine nutriţionistul Mihaela Bilic, care spune că glutenul este nutritiv şi singurul motiv pentru a-l exclude este intoleranţa la această substanţă.

maxresdefault

Persoanele care suferă de această boală, trebuie să evite consumul de cereale şi făinoase. Însă, persoanele sănătoase nu au motive să o facă. Potrivit nutriţionistului, excluderea glutenului nu ajută la slăbit, iar dacă este consumat nu îmbolnăveşte. Este la modă ca lumea să cumpere produse fără gluten. Mihaela Bilic mai spune că este absurd să renunţăm la făina de grâu şi secară şi la pastele făinoase, doar pentru că acestea conţin gluten. Există oameni care şi-ar dori să mănânce pâine, dar nu o pot face pentru că sunt bolnavi. Şi mulţi oameni care sunt sănătoşi, dar renunţă la pâine.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: www.mihaelabilic.ro/