Este colesterolul cea mai mare minciună de pe planetă?

Lucrurile se întâmplă de obicei așa:

Ai dat analizele, apoi ai primit rezultatele și vezi că nivelul colesterolului total este foarte mare. Apoi doctorul îți spune că colesterolul rău LDL trebuie urgent scăzut, iar tu asculți toate astea panicat, pentru că nu vrei să mori din cauza unui colesterol amărât. După asta, medicul te liniștește și îți spune că există o soluție și îți propune să treci imediat pe statine. Tu primești ușor și cu încredere această informație și pleci mulțumit de la doctor că acela ți-a dat șansa să trăiești.

Însă nu totul este atât de roz.

colesterolul-minciuna-planetei

Ceea ce nu îți spune doctorul constă în aceea că el te trece pe statine doar pentru că așa i s-a spus lui să facă. De ce? Simplu: Pentru că o să fii abonat la statine toată viață și o să aduci venituri industriei farmaceutice.

Doctorul nu o să-ți spună că el special te-a speriat și a desenat scenarii apocaliptice doar pentru a te băga în sperieți și a fi gata să faci totul ce el îți va spune, ceea ce se rezumă la a scoate banii din buzunar. La fel doctorul nu-ți va spune că aceste statine deși într-adevăr scad colesterolul, generează o serie de alte boli, așa cum ar fi diabetul, alterarea memorie și chiar cancerul.

Aceasta este realitatea în care trăiește aproape toată omenirea. Dar ce se întâmplă de fapt? Hai să vedem.

Colesterolul este o substanță anti-inflamatoare care ajută organismul să se protejeze de inflamații. Adică, în fapt colesterolul este o substanță utilă organismului.

Inflamațiile la rândul său sunt generate de ceea ce bem, mâncăm, inhalăm, punem pe piele, gândim și simțim. Adică, de partea nocivă a acestor lucruri, care generează un mediu acid în organism, care la rândul fac să apară inflamațiile. Colesterolul vină să astupe aceste inflamații.

Însă problema constă în aceea că în timp colesterolul se poate coagula și forma plăci periculoase. Ca efect, țesuturile vor începe să moară, va scădea memoria și în scurt timp trebuie așteptat un atac de cord.

Dar totul poate fi ușor reparat fără apela la pastile. Dacă știm că mediul acid generează colesterolul, atunci înțelegem că avem nevoie să formăm în organismul nostru un mediu opus celui acid, adică un mediu alcalin. Cum facem aceasta? Foarte simplu: consumând cât mai multe alimente crude.

Acestea trebuie să constituie 80% din dieta noastră. Astfel, alimentele crude previn inflamațiile și dizolvă depunerile de colesterol. Țesuturile își revin iar sângele devine mai fluid și circulă mai ușor.

Acesta este secretul luptei cu colesterolul: alimentele crude!

Dr. Robert Morse – “Să trăim sănătos fără toxine”.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info