Este demonstrat ştiinţific: postul ţinut miercuri şi vineri întăreşte imunitatea, măreşte durata vieţii şi accelerează procesul de vindecare

Beneficiile postului au fost confirmate şi de studiile ştiinţifice. Zilele de post rânduite de Biserică sunt miercuri şi vineri, în amintirea Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos.

În afară de semnificaţiile religioase, încă din antichitate s-a descoperit că postul purifică organismul şi contribuie la procesele de vindecare.

Cercetătorii recomandă un tip de post, care nu seamănă cu o dietă, ci constă în înfrânarea de la anumite alimente începând cu jumătate de zi, până la 2 zile.

Postul măreşte durata de viaţă, auto-regenerarea şi întăreşte imunitatea

Conform cercetătorilor, acest post se numeşte periodic, având beneficii extraordinare pentru sănătate. S-au efectuat studii pe şoareci, cărora li s-a redus porţia de mâncare. Ca rezultat, la cei care au mâncat mai puţin, speranţa de viaţă s-a mărit cu 25-30%.

Potrivit unui studiu spaniol din 1956, realizat pe 120 de persoane cu vârsta de 65 de ani, la bătrânii care au ţinut post, rata mortalităţii a fost de 2 ori mai mică decât la ceilalţi.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Louisiana au ajuns la concluzia că dacă sunt reduse caloriile consumate într-o zi, timp de 2 săptămâni apar următoarele beneficii: reducerea rezistenţei la insulină, alergiilor, astmului, infecţiilor virale şi respiratorii.

În plus, postul întăreşte sistemul imunitar şi creşte capacitatea de autoregenerare a organismului, accelerează procesul de vindecare şi stimulează refacerea ţesuturilor.

Postul creşte numărul de celule stem şi repară ADN-ul

Un studiu realizat în Malaezia a arătat că la persoanele care au ţinut post de 2 ori pe săptămână a crescut nivelul de energie şi calitatea somnului. Aceeaşi echipă a constatat că postul îmbunătăţeşte calitatea ADN-ului şi creşte capacitatea lui de reparare.

Alte cercetări recente au demonstrat că postul stimulează producţia de celule stem a organismului, care înlocuiesc celulele afectate în timpul procesului de vindecare.

Există o dietă, elaborată de cercetătorii de la Institutul USC Longevity de la Universiatea din California de Sud, asemănătoare postului periodic. Aceasta constă în post de 2-4 ore. După jumătate de an, dieta a dat rezultate pozitive, mărind numărul de celule stem, regenerând celulele sistemului hematopoietic şi reducând bolile de inimă, diabetul, cancerul şi îmbătrânirea.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: realnatural.org