Este mai sănătoasă carnea de curcan decât cea de pui? Cum ajung aceste păsări la o greutate de fotomodel.

Oare este carnea de curcan mai sănătoasă decât cea de pui?

Mulți cred anume astfel. Acești afirmă că curcanii nu pot fi crescuți cu hormoni și antibiotice, respectiv carnea lor ar fi mai sănătoasă. În plus, Uniunea Europeană interzice agenții de creștere pentru păsări. Dar cum totuși aceste păsări ajung de la pui de câteva zeci de grame la păsări mature de 30 kg, în doar câteva luni?

Exact! Doar păsările care se vând întregi au între 3 și 5 kilograme, însă curcanul care nu se vinde întreg poate ajunge până la 30 și chiar 50 de kg, adică greutatea unui fete foto-model. Poate, dar nu ajunge de obicei. Și asta pentru că nu este rentabil pentru producător. Producătorul sacrifică pasărea când aceasta ajunge la 20 de kg.

Dar și 20 de kg este mult pentru un curcan. Cum totuși ajung aceste păsări la o asemenea masă? Răspunsul este simplu: Prin încrucișare selectivă. Astfel, oamenii de știință care se ocupă cu selecția acestor păsări încrucișează între ele doar păsări masive, în speranța că și progenitura va fi la fel de masivă, sau poate și mai masivă. Adică, curcanul ajunge la o asemenea greutate absolut natural! O noutate foarte bună pentru noi, consumatorii de rând.

Și într-adevăr, carnea de curcan e mai sănătoasă decât cea de pui. Pulpa de curcan conține un acid numit acid arachidonic, care are cel mai înalt grad de calitate din lume și care în afară de curcan poate fi întâlnit doar la unele specii de pești de ocean.

Acest acid este extrem de util pentru sănătatea noastră, astfel încât nici într-un caz nu trebuie să eviți carnea de curcan în consum. Iar dacă ai de ales între curcan și pui, alege carnea de curcan fără nici o urmă de dubii!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: fitday.comweightlossforall.com