Este sau nu periculoasă carnea de porc pentru sănătate? Află adevărul de la medicul nutriţionist

Carnea de porc nu doar că nu este atât de periculoasă pe cât se consideră, ci este chiar mai sănătoasă decât carnea de vită sau de pasăre. Asta susţine nutriţionistul Mihaela Bilic.

frozen-pork-meat-boneless-boneless-pork-meat

Potrivit ei, grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită. Şi copiii pot să mănânce carne de porc. Important e să nu fie carnea grasă. Muşchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab decât pulpa de pui. Nutriţionistul mai afirmă că dacă porcul este hrănit corect şi crescut în aer liber, carnea lui conţine şi omega 3.

Potrivit Mihaelei Bilic, nu există temei ştiinţific să considerăm carnea de porc nesănătoasă şi că, de fapt, în cărţile de nutriţie, acest tip de carne este lăudat.

Grăsimea de porc este bogată în acizi graşi mononesaturaţi, asemănători cu uleiul de măsline. Nutriţionistul mai spune că slănina de porc devine moale ca uleiul de măsline şi nu este atât de greţoasă ca seul de oaie sau grăsimea de vită.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: mihaelabilic.ro/