Expert rus: Întărirea sistemului imunitar este posibilă în doar 15 secunde!

Sistemul imunitar apără organismul de germenii patogeni din mediu.

Corpul uman are două sisteme de apărare: sistemul imunitar înnăscut şi sistemul imunitar dobândit. Atunci când în organism pătrund agenţi patogeni, primul care acţionează este sistemul imunitar înnăscut. Acest lucru se întâmplă prin intermediul fagocitelor, care distrug bacteriile. Dar, rolul lor principal este activarea sistemului imunitar dobândit.

led-nogi-1

Apa rece stimulează sistemul imunitar

Există mai multe metode de călire a organismului cu apă rece, una din ele fiind şi călcarea uşoară a apei cu tălpile. Această metodă menţine sănătatea, previne îmbolnăvirile şi chiar tratează unele boli. Şi asta deoarece acest gen de proceduri îmbunătăţesc circulaţia, întăresc activitatea inimii şi, asigură un bun tonus muscular. În plus, măresc rezistenţa organismului şi întăresc sistemul nervos.

Profesorul rus Sergey Bubnovsky, un faimos specialist în kinetoterapie, oferă o nouă metodă de întărire a imunităţii.

Potrivit lui, tot ce trebuie să faceţi este să umpleţi un lighean cu apă rece, cu puţină gheaţă şi să înmuiaţi picioarele, imediat după ce aţi venit de la muncă. Nu se adaugă apă caldă.

După ce aţi înmuiat picioarele, jucaţi-vă şi dansaţi timp de 15 secunde.

Apoi ştergeţi picioarele cu un prosop şi încalţă ciorapi de lână.

Faceţi acest lucru zilnic şi imunitatea se va întări considerabil.

Această metodă este foarte eficientă şi pentru persoanele care sunt foarte bolnave. Acestea trebuie să calce apa la fiecare 4 ore.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifeland.com