Faceți acest lucru o dată pe săptămână și fața dvs va arăta cu 10 ani mai tânără

Femeile japoneze se folosesc de beneficiile cosmetice ale orezului timp de câteva secole. Secretul frumuseții lor constă în acest dar simplu al naturii.

Orezul este o sursă minunată de acid linoleic și scualen – un puternic antioxidant ce stimulează producerea de colagen. Scualenul încetinește apariția ridurilor și protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.

 

Orezul conține, de asemenea, vitamina E și gamma-orzinola cunoscută pentru capacitatea sa de a proteja inima și de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

Din păcate, cu excepția japonezilor, majoritatea oamenilor nu cunoaște aceste lucruri. Orezul într-adevăr face minuni atunci când vine vorba de întinerirea tenului.

Noi vă propunem să faceți această mască facială foarte simplă care va îmbunătăți culoarea tenului și va netezi ridurile.

Veți avea nevoie de

  • 3 linguri de orez
  • 1 lingură de lapte
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare și aplicare

  1. Fierbeți și strecurați orezul. Puneți deoparte apa în care l-ați fiert. Adăugați în terci o lingură de lapte cald și una de miere.
  2. Aplicați masca obținută din această soluție pe pielea curată și uscată. Lăsați-o pe față până când se va usca complet. După asta scoateți masca și clătiți fața cu apa în care ați fiert orezul.

Apa de orez are proprietăți antioxidante puternice. Ea hidratează pielea și stimulează circulația sângelui. Această apă, de asemenea, ajută la eliminarea petelor de vârstă și reduce inflamația pielii. O puteți utiliza și înainte să faceți plajă: ea va hidrata pielea și o va proteja de apariția unor noi riduri.

Pentru rezultate optime se recomandă să aplicați masca pe bază de orez cel puțin o dată pe săptămână. Repetați această procedură de mai multe ori și veți arăta cu 10 ani mai tânără.

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: Sănătos.tv