Femeia care a ajuns la 117 ani consumând acest aliment. Află secretul longevităţii sale

Cea mai bătrână femeie din lume este Emma Morano. Pe 29 noiembrie 2016 a împlinit 117 ani, trăiește în Italia și declară că se simte foarte bine.

Emma Morano neben einem Bild, das sie als junge Frau zeigt. Foto: Antonino Di Marco

A supravețuit celor 2 războaie mondiale și nu suferă de nici o boală. Femeia susține că secretul longevității ei constă în consumul zilnic al unui ou preparat și două crude. Doctorul i-a recomandat această dietă când avea 20 de ani, fiind diagnosticată cu anemie. În alimentaţia ei se include carne slabă, lapte, o linguriţă de miere zilnic, 500 g de ciocolată pe săptămână și chiar un pahar de vin.

Emma s-a născut pe 29 noiembrie 1899, a lucrat într-o fabrică de saci de pânză pănă la vârsta de 75 de ani.

Respectând dieta doctorului, femeia a consumat aproape un secol trei ouă zilnic, două crude și unul fiert, un pic de carne și foarte puține fructe și legume.

Deși acum se exprimă cu dificultate și nu poate urmări televizorul, petrecându-și cea mai mare parte a zilei dormind, totuși spiritul ei este în continuare alert.

Femeia spune că mulți oameni o vizitează. Potrivit ei vin să o vadă americani, elveţieni, austrieci şi italieni.

Pănă la vârsta de 115 ani a rămas independentă, însă de anul trecut nu mai poate coborî din pat și are nevoie de asistență 24 de ore din 24.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: 9news.com.au