Fierbeţi banane înainte de culcare şi consumaţi lichidul pentru a avea parte de cel mai bun somn din viaţă!

Experţii afirmă că în medie un matur are nevoie de 7,5-8 ore de somn pe noapte. Şi ştiţi ce? Normele acestea sunt cu adevărat importante, căci somnul este extrem de important atât pentru sănătatea trupului, cât şi a minţii. În timpul somnului creierul nostru procesează şi organizează informaţia, formând noi volume de memorie. În timpul somnului trupul nostru repară muşchii şi secretă hormonii de creştere. Somnul este foarte bun (şi plăcut). Şi totuşi noi nu reuşim mereu să avem un somn de 8 ore şi, haideți să recunoaştem, de cele mai multe ori e vina noastră…

Dacă sunteţi o persoană care adoarme foarte greu, care îşi schimbă de multe ori poziţia înainte să adoarmă, probabil că sunteţi în căutarea unei soluţii pentru a adormi cât ai clipi din ochi. Sigur prima soluţie care îţi vine în gând sunt pastilele, dar la drept vorbind, cine doreşte să-şi umple organismul cu chimicale doar pentru a adormi?.. Mai ales că multe dintre ele creează dependenţă. Dar ce-i de făcut atunci?

Există o soluţie foarte simplă şi perfect naturală: ceai de banană! Acesta se pregăteşte uşor, nu e foarte scump şi e super delicios. Bananele sunt bogate în magneziu şi potasiu, elemente care vă vor ajuta organismul să se relaxeze şi să-şi ia porţia de somn necesară.

Ingrediente

  • 1 banană
  • un castron de apă
  • un praf de scorţişoară

Mod de preparare și administrare

  1. Aduceţi apa la fierbere.
  2. Tăiaţi vârfurile bananei şi decojiţi-o.
  3. Puneţi banana şi coaja de banană în apa clocotită şi fierbeţi-le circa 10 minute.
  4. Treceţi lichidul prin strecurătoare şi turnaţi-l în cană.
  5. Adăugaţi scorţişoară.
  6. Consumaţi ceaiul înainte de a merge la culcare.

Ceaiul de banană este o soluţie perfect naturală pentru problemele somnului dvs.

Cum vi se pare reţeta? Aţi mai adăugat ceva ingrediente?

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: metaspoon.com