Florile din grădină care tratează articulaţiile, tusea nervosă, astmatică şi hemoroizii

Mai puţin cunoscut este faptul că bujorii din grădină se folosesc în scopuri terapeutice. Se utilizează atât rădăcinile, florile, cât şi seminţele. Preparatele pe bază de bujori trebuie urmate în doze recomandate şi cu maximă precauţie, deoarece planta este toxică.

Rădăcinile bujorului se folosec în disfuncţii nervoase precum: epilepsie, isterie, convulsii, tuse de natură nervoasă, iar seminţele ca laxative.

Rădăcina de bujor are o acţiune sedativă şi antiseptică care contribuie la tratarea unor boli articulare, este eficientă în hiperexcitabilitate nervoasă, în caz de spasticitate prea mare a musculaturii intestinelor, în tuse nervoasă şi astmatică şi în cazul hemoroizilor.

Petalele sunt mai puţin toxice, fiind folosite pentru colorarea şi chiar aromatizarea ceaiurilor pectorale. Sunt recomandate în caz de tuse nervoasă, asmatică şi dureri de piept. Totodată, infuzia de petale se utilizează ca adjuvant în cazul articulaţiilor.

Există un nou remediu naturist cu extract din floare de bujor, care poate ameliora starea celor care suferă de cancer. Acesta diminuează efectele secundare ale chimioterapiei. Infuzia se face dintr-o linguriţa de petale la o cană de apă.

Preparatele pe bază de bujor nu sunt recomandate în caz de sarcină şi atonie intestinală. Bujorul este contraindicat copiilor mici.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: tipdisease.com, zhion.com, livestrong.com