Am fost înșelați! Instanța a decis ca ”Nurofenul” să fie retras de pe piață!

În urma unei decizii fără precedent a instanței, produsele ”Nurofen” vor fi retrase de pe piață. Aceasta după ce un ONG australian a demonstrat că deși analgezicele ”Nurofen”se vând în ambalaje diferite și pretind a ameliora diferite tipuri de durere, în realitate toate acestea conțin una și aceeași substanță activă.

Adică, medicamentele ”Nurofen” pentru dureri menstruale, de spate, de tensiune și migrene sunt de fapt unul și același medicament. Diferă doar ambalajul.

Și aceasta nu e tot. Instanța a constatat faptul că prețul la acest analgezic este exagerat și este mult mai mare decât la pastilele de același tip.

În scurt timp urmează ca Australia să le retragă de pe piața națională. Această trebuie să se întâmple în decursul a 3 luni.

Compania Reckitt Benckiser care este producătoarea acestor pastile afirmă că va respecta hotărârea judecătorească, chiar dacă nu este de acord cu ea. Reprezentanții companiei ripostează cu argumentul  că „ încă nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”.

Decizia instanței de judecată care a interzis pastilele ”Nurofen” este valabilă doar pe teritoriul Australiei și nu va fi aplicată în alte țări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie afirmă că acest caz nu este o problemă și nu este nevoie să fie investigat.

 

Autor text: sanatosi.info

Add Comment