Frecaţi o felie de ceapă pe piele şi veţi fi surprinşi de ce se va întâmpla. Efectele sunt rapide

Ceapa este ingredientul natural folosit ca remediu în diverse afecţiuni. Este foarte eficientă în caz de răceală, dureri de urechi şi mâncărime.

Ceapa conţine un flavonoid, un pigment numit quercetina, care este un antioxidant excelent.

Iată câteva beneficii ale cepei:

Ameliorează arsurile şi previne cicatricile

În cazul în care v-aţi fript degetul în mod accidental, să ştiţi că ceapa va calma durerea. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, ceapa previne infecţiile de piele şi ajută la vindecarea rapidă. Aplicaţi sucul de ceapă pe zona afectată de câteva ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Tratează mâncărimea

În lupta cu ţânţarii şi senzaţia de mâncărime, ceapa este cea mai bună soluţie. Frecaţi o felie de ceapă pe marginea muşcăturii şi veţi simţi o ameliorare.

Tratează durerea de ureche

Gătiţi ceapa în cuptor la 250 de grade, timp de 15 minute, apoi lăsaţi-o să se răcească. Tăiaţi-o în două şi stoarceţi sucul. Strecuraţi şi puneţi câteva picături în urechea cu probleme.

Tratează congestia

În cazul nasului înfundat, tăiaţi o ceapă într-un bol şi faceţi inhalaţii.

Combate răceala şi gripa

Tăiaţi o ceapă şi jumătate şi puneţi-o pe o farfurie lângă pat atunci când dormiţi. Astfel, veţi inhala vaporii şi veţi atenua simptomele de răceală şi gripă în timpul somnului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthycaregroup.com