Fructele kiwi scad riscul atacului de cord, formării cheagurilor de sânge, elimină excesul de colesterol şi reduc tensiunea arterială

Fructele kiwi au un conținut bogat de vitamina C, antioxidanţi, vitamina K, vitamina E, acid folic, potasiu mangan, cupru şi fibre. Antioxidanţii pe care îi conţine, protejează ADN-ul și organismul de îmbătrănire prematură şi de boli cronice, cauzate de radicalii liberi.

Vitamina C, care protejează organismul de apariţia cancerului şi a inflamaţiilor, reduce acutizarea afecţiunilor respiratorii, precum astmul şi a celor articulare şi ajută la prevenirea aterosclerozei şi a bolilor cardiovasculare.

Consumul de alimentele ce conţin din belşug vitamina C reduce rata de decese cauzate de bolile de inimă, accidente vasculare cerebrale şi cancer.

Potrivit un studiu realizat la Universitatea din Oslo, Norvegia, în anul 2004, consumul a 2-3 kiwi pe zi poate reduce semnificativ riscul formării cheagurilor de sânge. Fructul protejează sistemul cardiovascular prin scăderea concentraţiei de grăsime din sânge (trigliceride). La persoanele ce au consumat kiwi, nivelul trigliceridelor a scăzut cu 15 %, spre deosebire de cele care nu au mâncat kiwi.

Conform studiilor, conţinutul de fibre scade riscul unui atac de cord şi a altor boli de inimă. Fibrele se leagă de toxinele din colon şi contribuie la eliminarea acestora, prevenind, astel, riscului cancerului de colon.

De asemenea, fructele kiwi ajută la eliminarea colesterolului excesiv şi la controlul nivelului de zahăr în sânge la persoanele cu diabet, iar, datorită conţinutului de postasiu, contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: whfoods.com, consumer.healthday.com