Mihaela Bilic explică de ce chiar și fructele pot mări colesterolul și îmbolnăvi grav ficatul!

În unul din interviurile sale recentă, nutriționista Mihaela Bilic a explicat care este legătura între fructoză, ficat bolnav și colesterol mărit.

Iată ce spune nutriționista:

– Deseori putem auzi că trebuie să consumăm cât mai multe fructe. De fapt, de dragul preciziei și a adevărului medical, trebuie să spunem că nu trebuie să consumăm cât mai multe fructe, ci doar mai multe fructe decât facem asta de obicei. Adică, trebuie să consumăm mai multe fructe, dar nu cât mai multe. Sper că înțelegi care e diferența.

Diferența constă în abuz. Da, nici măcar fructele care sunt atât de sănătoase nu trebuie consumate prea multe. De ce? Din cauza fructozei care se conține în fructe.

Glucoza simplă ori zahărul poate fi folosit de fiecare organ și țesut al corpului nostru, începând cu mușchi și terminând cu creier. Însă cu fructoza lucrurile stau cu totul diferit. Astfel, fructoza poate fi metabolizată doar de ficat și de nimic altceva. În plus, ficatul are o limită și el la metabilizarea fructozei, care constă în 10-15 grame pe zi. Dacă consumăm mai mult decât atât, ficatul se îmbolnăvește de steatoză, exact ca atunci când consumăm alcool regulat în exces.

În plus, surplusul de fructoză nemetabolizată  se transformă în grăsime pe abdomen și ne crește nivelul colesterolului. Iată de ce nu trebuie să abuzăm cu consumul de fructe, pentru că orice abuz este dăunător.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: facebook.com