Fructul ce combate şi previne boli grave. Motivele pentru care ar trebui să includeţi rodia în alimentaţia zilnică

Rodia este fructul care are numeroase beneficii pentru organismul uman. Iată de ce acest fruct trebuie inclus mai des în alimentaţie:

pomegranateweb

1. Previne şi încetineşte dezvoltarea bolilor coronariene

Arterele coronare îngroşate pot duce la ateroscleroză. Extractul de rodie este benefic la:

  • reducerea stresului oxidativ în cazul bolilor cu inflamaţii în artere
  • reducerea acumulării de lipide în muşchiul cardiac, reducerea infiltrării macrofagelor în miocard.

2. Conţine vitamina C şi antioxidanţi

Doar o singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică necesară de vitamina C. Rodia conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. De asemenea, are un conţinut bogat de acid folic şi vitaminele A şi E.

3. Întârzie procesul de îmbătrânire

Potrivit unor studii, o doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului. Cercetărorii au analizat activitatea substanţelor în corpul unor voluntari, care au consumat zilnic, timp de o lună, atât miezul cât şi coaja de rodie. S-a constatat o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

4. Protejează rinichii

Extractul de rodie protejează rinichii de toxine.

5. Protejează şi regenerează ficatul

Potrivit unor studii, sucul de rodie contribuie atât la protejarea ficatului, cât şi la regenerarea lui.

6. Are efecte antialergice

Rodiile conţin polifenoli, care pot reduce procesul biochimic al alergiilor.

7. Previne apariţia cancerului

Fructul conţine substanţe care protejează organismul de cancerul de sân şi cel de plâmâni. De asemenea, ajută la încetinirea dezvoltării cancerului de prostată.

8. Reduce tensiunea arterială

Consumul zilnic de 50 de ml de suc de rodie contribuie la scăderea tensiunii sistolice cu 5%.

9. Combate sindromul metabolic

Acest sindrom este o combinaţie de afecţiuni care sporesc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi diabetului. Rodiile contribuie la reglarea glicemiei, creşterea sensibilităţii la insulină, combat inflamaţiile şi alţi factori ce determină apariţia sindromului metabolic.

10. Previne boala Alzheimer

Potrivit cercetărorilor, consumul a cel puţin 100 de ml de suc de rodie este benefic nu doar pentru persoanele diagnosticate cu Alzheimer, ci şi în general pentru a preveni boala.  Substanţa conţinută în rodie, numită punicalangin, ajută la prevenirea inflamaţiei care distruge celulele creierului în boala Alzheimer. De asemenea, este utilă în tratarea altor boli, precum maladia Parkinson sau artrită reumatoidă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: thehealthsite.com