Frunzele de nuc – un remediu pentru a pierde din greutate

Se recomandă recoltarea frunzelor de nuc în lunile iunie-august, deoarece în această perioadă au cel mai multe substanţe active. În componenţa lor se găseşte săruri a acidului iodhidric, acidul elagic, acidul cumaric, flavone, taninuri, acid clorogenic.

Frunzele se usucă într-un loc aerisit, ascuns de soare. Se păstrează întregi în pungi de hârtie sau cutii de carton.

Datorită conţinutului înalt de acid clorogenic, frunzele de nuc se pot folosi în curele de slăbire.

Acidul clorogenic are proprietatea de a absorbi zaharurile din sânge. Ca urmare, organismul se alimentează cu resursele de rezervă şi ca consecinţă are loc arderea grăsimilor.

Frunzele de nuci pot fi administrate în infuzie sau tinctură.

Infuzia de frunze de nuc pentru slăbire

O linguriţă de frunză de nuc mărunţită se amestecă cu 250 ml de apă clocotită. Se acoperă şi lasă la infuzat pentru 30 minute.  Se permite îndulcirea amestecului cu miere.

Se bea câte o cană de ceai pe zi, procedura se repetă 15 zile pe lună.

Tinctură de frunze de nuc pentru slăbire

Se amestecă 100 ml de alcool cu 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite. Se lasă la macerat pentru 10 zile. Se agită compoziţia de 3-4 ori pe zi.

După 10 zile se strecoară prin tifon şi se păstrează la frigider pentru 6 zile. Partea limpede se trece într-un flacon de sticlă sau plastic cu dop-pipetă. Înainte de utilizare se agită. Termen de valabilitate: 2 ani.

Se administrează câte 1-2 linguriţe de tinctură diluate într-un pahar cu apă, se consumă 15 zile din lună.

Fiţi atenţi!

Personele ce suferă de hipertiroidă, colon iritabil, diabet, gastrită acidă fiţi mai precauţi în administrarea acestor preparate. Consultaţi un medic înainte de a începe o cură de slăbire cu ajutorul frunzelor de nuc.

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: womanadvice.ru