Frunzele de viţă-de-vie au proprietăţi vindecătoare. Află care sunt acestea

Frunzele de viţă-de-vie sunt atât un aliment, cât şi medicament. Dacă sunt spălate, zdrobite cu sucitorul şi aplicate pe frunte, în două sau trei straturi, elimină durerile de cap. Iar dacă sunt zdrobite şi aplicate pe arsuri, calmează usturimea şi accelerează procesul de vindecare.

konservirovannye-vinogradnye-listya

Insomnia poate fi combătută cu infuzie de frunze de viţă-de-vie. Cel mai bine este ca frunzele să fie culese când sunt tinere, de un verde intens. Se spală şi se lasă să se usuce la umbră. Când s-au uscat bine şi se se sparg între degete, se depozitează în pungi de hârtie sau de pânză.

Frunzele de viţă-de-vie conţin săruri minerale, flavonoide şi lecitină. Infuzia din aceste frunze reglează ciclul menstrual şi este eficientă în cazul sângerărilor ce apar în perioada menopauzei.

Infuzia din frunze de viţă-de-vie este recomandată pentru reducerea poftei de mâncare. Se consumă înainte de masă.

Băile cu decoct de viţă-de-vie vindecă hemoroizii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în picioare. Decoctul poate fi folosit şi în tratamentul dermatitei şi eczemelor. Spălăturile zilnice cu decoct de viţă-de-vie calmează mâncărimile provocate de conjunctivită. De asemenea, acesta elimină cearcănele şi acneea.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment