Frunzele de viţă de vie sunt foarte eficiente în caz de varice, diabet, afecţiuni cardiovasculare şi depresie

Frunzele de viţă de vie sunt considerate un remediu eficient pentru persoanele care suferă de varice. Acestea au un conţinut bogat de substanţe nutritive, vitaminele A, C, E, K, B, calciu, magneziu, cupru, mangan, fier şi fibre. De asemenea, nu conţin grăsimi şi au un conţinut scăzut de sodiu şi zahăr.

Frunzele de viţă de vie sunt foarte benefice pentru cei care suferă de insuficienţă venoasă cronică, ajutându-i să scape de edem şi de durerea provocată de afecţiune.

Întrucât nu conţin zahăr şi reduc glicemia, sunt indicate persoanelor ce suferă de diabet.

Au proprietăţi antiinflamatoare şi contribuie la tratarea inflamţiilor cronice, care cauzează afecţiuni cardiovasculare, cancer şi alte afecţiuni periculoase.

Totodată, conţin sintaza stilben, enzima care stimulează producerea de resveratrol la nivelul organismului.

Datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, frunzele de viţă de vie ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, accidentelor cardiovasculare cerebrale, artritei, depresiei, cancerului de prostată, de sân şi de colon.

Întrucât au un conţinut mare de vitamina E, polifenoli, frunzele  au efecte uimitoare asupra pielii. Acestea pot fi preparate sub formă de pastă, la care puteţi adăuga un pic de suc de struguri şi miere. Aplicaţi masca pe ten, astfel pielea va căpăta strălucire.

Utilizate la prepararea ceaiului, frunzele au proprietatea de a trata durerile de cap, diareea, artrita, febra. Infuzia de frunze de viţă de vie poate ameliora senzaţia de foame, atenua cearcănele şi acneea. În cele din urmă, frunzele sunt folosite la prepararea sarmalelor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.